Geen vergoedingen kunnen gebruiken

Mijn topic is dat ik verzekerd ben voor 27 behandelingen en daar ook voor betaal. Door de corona heb ik maar 5 behandelingen gedeclareerd, voorlopig durf ik nog niet naar de fysiotherapeut. Dus vraag ik mij af of ZK een restitutie geeft, dit zou volgens mij zeer billijk zijn. Hoe is de mening van anderen. Ik ben benieuwd naar de reacties vriendelijke groet

 • Offline

  Hallo Boris ,

  Ik ben geen medewerker van Zilverenkruis maar geef mijn mening.

  Tijdens de coronatijd heeft de paramedisch zorg een aantal weken stilgelegen. We hebben allemaal geen gebruik kunnen maken van deze zorg. natuurlijk heel vervelend. 

  De premie die je betaald voor je verzekering betaal je niet alleen voor jezelf maar ook om er voor te zorgen dat de zorg voor andere betaald kan blijven worden. Het is op dit moment weer mogelijk om gebruik te maken van de paramedisch zorg. Ik begrijp dat je dit spannend vind en misschien kun je met je behandelaar in overleg om te kijken of er voor jou een oplossing kan komen zodat je toch met een veilig gevoel naar de fysio kan gaan. Daarnaast is het jaar nog niet om en kun je nog tot 31 december gebruik maken van je vergoeding.

  Ik verwacht niet dat de verzekeraars premie gaan terugbetalen van de aanvullende verzekering. Ik weet wel dat ze bij verzekeraar OHRA de fysio meeneemservice hebben. Wanneer je het ene jaar je behandelingen niet opmaakt kun je ze meenemen naar het volgende verzekeringsjaar mits je dan ook weer aanvullend verzekerd bent. Hier betaal je wel extra voor en ik weet niet of ze deze service opnieuw zullen aanbieden in 2021.

 • Offline stelde een antwoord voor

  Hallo Boris,

  Goede en logische vraag. Ik geef je graag wat uitleg.

  We bevinden ons in een crisis met een hoge druk op de zorg. Sommige afspraken konden niet worden uitgesteld en gingen wel door.  Maar veel zorg werd uitgesteld. Ook is er zorg die op een andere manier wordt vormgegeven. Zo werken steeds meer huisartsen deels met online consulten en ook fysiotherapeuten mogen tijdelijk voor sommige zorg online consulten declareren in plaats van fysieke afspraken. 

  De premie die we allemaal betalen is bedoeld voor (spoed) zorg nu en zorg in de toekomst. Dus ook voor afspraken als straks de maatregelen voorbij zijn. We betalen in Nederland de premie voor elkaar. Premiebetalingen zijn ook bedoeld om de noodzakelijke zorg voor anderen te betalen die bijvoorbeeld in het ziekenhuis lagen/liggen of andere zorg die wel plaatsvond.

  Daarnaast betalen we met de premie ook de zorgaanbieders die geen zorg konden verlenen. Op die manier zorgen we dat zorgaanbieders niet failliet gaan, zodat er straks voldoende zorg is als de maatregelen vanwege Corona stoppen.

  Ik hoop dat dit je wat uitleg geeft over waarom we niet aan premie restitutie doen. Vragen zijn uiteraard welkom!

  Groetjes, Laura