covid-19 vaccinatie

vandaag was ik aan de beurt voor de covid-19 vaccinatie, samen met mijn vrouw kregen we het vaccin van astrazeneca.
de lokatie in Huizen was goed te bereiken en ziet er goed en duidelijk uit (is een speciaal voor de gelegenheid gebouwde tent met bijhorend parkeerterrein).
na de eerste vraagstelling bij de entree mochten wij naar binnen en was het best goed geregeld,
even aanmelden, door naar de daadwerkelijke prikplaats en daar nog heel even wachten.
viel mij wel op dat er relatief weinig personeel aanwezig was.
kan zijn dat dat door de doelgroep komt die geprikt ging worden,
maar toen ik vorige maand met mijn moeder voor haar vaccinatie in houten was liep er een veelvoud aan personeel rond
(toen 2 tot 3 personen op 1 priklokatie, nu 1 prikker)
eenmaal binnen werd ik vriendelijk te woord gestaan en of gevraagd of ik nerveus was voor de prik?
totaal niet nerveus geweest en terwijl we verder kletsten over angst voor naalden, zat de dosis al in de arm
(zou een beetje lastig zijn als je als diabetespatiënt bang voor naalden bent en dan 35x per week jezelf moest injecteren)
al met al was het een snel gebeuren, 30 minuten doorlooptijd inclusief het kwartier wachttijd achteraf.
nu weer gewoon verder met de dagelijkse bezigheden en straks aan het werk.
wel preventief een doosje paracetamol mee, want collega's van mijn vrouw hebben dinsdag de vaccinatie gehad en velen onder hen kregen toch wel last van bijwerkingen,
maar meestal pas na 12 uren, dus dan ben ik net klaar met werken straks 

groet mike

 • Hoi Mike,

  Wat tof dat je jouw ervaring met de vaccinatie hier met ons deelt. Voor velen zijn jouw woorden denk ook geruststellend! Ik kan mij voorstellen dat er mensen zijn die het spannend vinden om de prik te laten zetten. Prikken is voor jou inderdaad niks geks. Dat scheelt weer, haha! Was dat trouwens puur toeval dat jullie vandaag samen konden gaan voor de vaccinatie?

  Al met al best snel gegaan dus als je ik je reactie zo lees. Nu maar hopen dat je niet veel last krijgt van de bijwerkingen. Je bent in ieder geval goed voorbereid :-). Hou je ons hier op de hoogte? 

  Groet,
  Jasper

 • Hoi Jasper,

  Het was geen toeval dat wij gelijktijdig gevaccineerd konden worden. 

  Uitnodiging ging via mijn vrouw haar werk, waar ik ook als vrijwilliger meewerk, zodoende kon ik de afspraken gelijktijdig inplannen bij de GGD, wel zo makkelijk met vervoer.

  Groet mike

 • inmiddels 2 dagen verder,
  tot donderdagavond 21.30 uur ging alles goed, daarna begonnen de bijwerkingen op te komen, terwijl ik nog tot 22 uur moest werken.
  eerst begon het met hoofdpijn, daarna een beetje rillerig, toen ik klaar was met werken en uit de bus stapte,
  viel het mij ook op dat ik stond te trillen op m'n benen.
  gauw maar naar huis gefietst en toen viel het wel op dat ik erg koude handen had gekregen, zo te zien aan mijn witte vinger duidelijk een slechte doorbloeding.
  dus maar snel een paar paracetamolletjes geslikt en snel het bed in gedoken, hopende dat een goede nachtrust een goedeffect zou hebben.
  volgende ochtend, helaas, geen verbetering, lichte hoofdpijn, spierpijn, pijnlijke spuitplek en algehele malaise.
  toen maar even contact met de werkgever opgenomen om te melden dat ik die middag/avond het niet zag zitten om mijn rondjes te gaan rijden met de bus.
  de vrijdag wisselend rondgehangen in bed of op de bank, netflixxend, hopende dat het beter zou gaan.
  savonds leek het wel iets beter te gaan, dus met goede moed naar bed gegaan in de hoop dat het zaterdag goed zou zijn.
  zaterdagochtend wakker geworden en de hoofdpijn was weg, enige wat nog aanwezig was, was de spierpijn.
  dus maar lekker bezig gegaan met werkzaamheden rond het huis en gelukkig ging alles goed.
  de bijwerkingen hadden gelukkig geen invloed op de bloedsuikerwaardes, deze bleven heel netjes stabiel.
  ik kan dus dinsdag na mijn vrije weekend weer vrolijk aan het werk gaan en dan woensdag weer even met m'n moeder naar vaccinatielokatie ede gaan voor haar 2e vaccinatie.
  voor mijzelf is de volgende vaccinatie op 20 mei, hopelijk dan minder last van de bijwerkingen.

  groet mike

 • Ik vind de volgorde van vaccinatie toch wel vreemd. Mijn moeder van 92 jaar is nog steeds niet gevaccineerd.

 • hoi @lilianne, 

  inderdaad vreemd dat jouw moeder van 92 nog geen vaccinatie heeft gehad, wat haar woonsituatie ook is, ze had op z'n minst al een uitnodiging gehad moeten hebben.(mijn moeder woont op haar 93e nog gewoon thuis/zelfstandig).
  misschien een optie om er eens navraag te doen bij de GGD waarom ze nog niet uitgenodigd is.

  van mijn moeders vaccinatie met pfizer vaccin weet ik dat het maken van de afspraken nogal lastig was, maar die heeft mijn zus gemaakt en die kan wel een pitbull zijn in dit soort zaken (en ze heeft het voordeel dat ze zelf voor het callcentrum van GGD werkt ivm coronatestafspraken, geen misbruik, wel gebruik van haar kennis van zaken gemaakt)
  uiteindelijk voor de eerste x in houten terecht gekomen voor haar en de 2e in ede, zelf woont ze in leersum, dus globaal daar tussenin.
  na de afspraak gemaakt te hebben, even gekeken wie van ons haar daar heen kon brengen en van beide keren ben ik de gelukkige,
  bij de eerste was het op een vrije dag, de 2e a.s. woensdag is op een late dienst voor mij die ik toch maar omgezet heb in een snipperdag zodat ik niet hoef te haasten.

  mijn eigen vaccinatie ging via de werkgever van mijn vrouw, mede omdat ik daar ook als vrijwilliger op de personeelslijst sta waardoor ik ook het aanbod kreeg om mee te lopen in de vaccinatie.
  aangezien ze daar astrazeneca vaccin kregen en dat dat hetzelfde is als dat ik via de huisarts zou krijgen als kwetsbare diabetes patiënt, leek het mij wel handig om gewoon mee te lopen in de procedure, zeker als je leest op de site van de huisarts dat die nog niets weet over wanneer ze daar eindelijk eens gaan beginnen.

  gister bleek wel dat het handig was, in alle vroegte een appje ontvangen van mijn vrouw haar werk of iemand in kon springen tijdens logeerweekend omdat 1 van de begeleiders met hevige migraine opgehaald was en er dus een probleem was qua begeleiding en vervoer naar huis later op de dag.
  dus heel snel douchen, aankleden en samen onderweg naar de logeerlokatie op de veluwe, daar een erg gezellig dagje gehad met de kids die heel blij waren dat wij kwamen en samen gespeeld, opgeruimd en aan het eind van de dag weer voldaan terug naar hilversum om alle kids weer bij de ouders af te leveren.
  aankomende zomer weer 2 weken met deze kids op vakantie gaan is een leuk vooruitzicht, zeker ook als je weet dat dan de vaccinatie op volle sterkte werkt bij ons en het risico dus een stuk kleiner is dan zonder.


  groet mike

 • He Mike, poeh zo te lezen heeft het je dus toch flink te pakken gehad. Dan merk je toch dat je lichaam moet vechten tegen het vaccin. Op zich mooi natuurlijk dat het lichaam zo werkt maar wel balen dat je toch last hebt gehad van de bijwerkingen. Denk wel een goede keuze om even een dag af te melden op werk. Kan mij voorstellen dat je ook niet heel lekker in de bus zit met dit gevoel. 

  Hoe is dat bij je vrouw gegaan? Had zij vergelijkbare klachten? 

 • hoi jasper,

  mijn vrouw had eigenlijk nergens last van, een deel van haar collega's had ook nergens last van, een aantal hadden ook last van verschillende bijwerkingen, vooral hoofdpijn, spierpijn  en koorts.

  groet mike

 • Gelukkig. Nou, op naar de volgende prik half mei. Hopelijk dan inderdaad minder bijwerkingen.

 • Jouw moeder moest allang aan de beurt zijn geweest! Ik vind het volkomen onterecht dat zorgmedewerkers VOOR gaan!

 • Hoi Mike,

  Het is inmiddels al even geleden dat jij dit gepost hebt, hopelijk heb je nu helemaal geen last meer van de bijwerkingen. Ik heb gisteren inmiddels mijn tweede vaccinatie gehad. Ik werk in de Ouderenzorg, dus vandaar. Ik ben gevaccineerd met Pfizer, ik had zowel de eerste als de tweede keer alleen wat last van mijn arm. Verder gelukkig nergens last van. Wel een fijn idee dat ik nu helemaal beschermd ben en vooral hopelijk andere mensen niet meer kan besmetten. Dat is voor mij nog het belangrijkste. 

  groet,

  Willeke