Waarom geen beter vaccin

Zoals de titel al aangeeft , ben uit 1960 en manlief uit 1958 beide echt niet gezond . En dan ben je een risicofactor. Dan besluiten ze zonder onderscheid gezond of ziek alleen AstraZeneca kun je krijgen .

Dekking het laagst ! En dan zou je toch denken de meest vatbare zieke mensen , met hartfalen , astma , reuma Ziekte van Crohn en MS , zouden toch de best dekkende vaccinatie moeten krijgen ? Nou niet dus , en je arts , specialisten ze hebben er geen invloed op ! 

Dus deze week gaat manlief hem halen op uitnodiging van de Huisarts die het overigens ook niet met de gang van zaken eens is . Maar met zijn rug tegen de muur staat.

Zo vaak hebben wij de dood in de ogen gekeken man heeft op I.C gelegen in 2019 geheel aan de zuurstof en buikligging . Geloof mij dat beeld vergeet je nooit meer . 

En zelf , Jha heb 14 dagen geleden een infuus tegen de MS gehad OCREVUS. Eerst was vaccineren veilig na 3 maanden laatste gift . Maar nu ineens 4 weken . Terwijl er nog weinig bekend is van  het OCREVUS infuus ( sinds 2018 goedgekeurd) en dus helemaal niet met het vaccin !?  Wel is bekend dat het infuus waarschijnlijk een gedeelte van de dekking van het vaccin zal afbreken. Zou je toch zeggen geef het vaccin met de beste dekking ............. maar helaas . Ben BANG !!

 • Offline

  Hoi Mieke,

  Allereerst is het goed om je weer op Samen te zien. Het onderwerp is natuurlijk minder leuk. Ik kan mij heel goed voorstellen dat jij je zorgen maakt voor zowel jezelf als je man. Wat een spanning zeg. Uit je bericht maak ik op dat er weinig tot geen flexibiliteit is wat betreft de vaccinatie die jullie krijgen. Hoe er besloten wordt welke vaccinatie er wordt gegeven aan welke persoon/doelgroep weet ik niet, maar heb je hier toevallig al contact over opgenomen met het publieksnummer (0800-1351) voor vragen over het virus? Ik kan mij zo voorstellen dat er bij de uitrol van de vaccinatie grootschalig gekeken wordt en niet op invidiueel niveau. 

  Ik ben ook benieuwd naar wat de ervaringen zijn van andere leden van Samen wat betreft het krijgen van een vaccinatie. 

  Bart

 • Offline stelde een antwoord voor als antwoord op barth:

  Goedemorgen Bart en alle mensen die meelezen. 

  Heb gisteren het nummer geprobeerd te bellen Bas , maar het na een lange tijd opgegeven . 
  En het nummer van de GGD Rijnmond gebeld. 
  Ook  daar werd je niet veel wijzer. En even 13:00 uur Kwam het bericht door dat ze allemaal vanaf Zaterdag kunnen bellen voor een afspraak met een ander vaccin . 
  Helaas was Peter precies op dat moment gevaccineerd. Ongelofelijk !! 
  Ook de assistenten van de Huisartsen zeiden dat het wel eind Oktober zou gaan worden als je de AstraZeneca zou weigeren??
  Ook die hebben in mijn ogen maar wat gezegd ( mijn mening ) 
  Zeg of de waarheid, of zeg niets . 
  Peter heeft geen reactie gekregen , buiten de gevoelige plek van het spuiten , maar dat heeft bijna iedereen .
  Nu nog zelf gevaccineerd worden ...... maar wanneer? 
  Bedankt voor de hulp en het meedenken Thumbsup tone2Thumbsup tone2Thumbsup tone2.
  Wordt vervolgd. 
  Groetjes ,
  Mieke