Covid 19 verklaring Thailand.

Ik sluit me aan bij de overige vraagstellers.

Wederom weigert Zilveren Kruis om simpel een bedrag in hun mooie Engelstalige verklaring te zetten.

Wat is er zo moeilijk aan om €50.000 te vermelden.

Het scheelt ons mega ellende en onnodige kosten.

Ik heb ook een  wereld dekking jaar reis verzekering  bij Allianz Nederland, welke ook geen Covid 19 verklaring afgeeft.

Nu moet je ondanks dat je uitstekend verzekerd ben bij Zilveren Kruis elders gaan bij verzekeren.

Oom in Rijswijk bied voor mij als 50 plusser een verzekering voor drie maanden aan voor €335,00 en dat alleen om een verklaring te krijgen waar €50.000 in genoemd word.

Afgelopen voorjaar heb ik me ook al en dat is helemaal bizar bij Allianz Duitsland wel kunnen verzekeren om een covid verklaring te verkrijgen en dat kostte €245,00 voor drie maanden.

Ik ben nu weer genoodzaakt om me tot Allianz Duitsland te wenden en totaal onnodig €245,00 uit te geven.

Voor de rest ben ik zeer tevreden over Zilveren Kruis, maar helaas vanwege de halsstarrigheid van Zilveren Kruis, om simpel €50.000,00 te vermelden moeten we onnodig veel extra kosten maken.

Zilveren Kruis, doe hier iets aan en stel je klanten tevreden, het kan zo simpel! 

Groet Free Bird

 • Goedemiddag Free Bird, 

  Ik begrijp dat je het graag anders zou zien. In een andere post hierover heb ik hier al antwoord op gegeven. Ik zal het nog eens posten: 

  Een van de redenen is dat het noemen van bedragen in de verzekeringsverklaring niets duidelijk maakt. Het leidt eerder tot verwarring dan zekerheid. De bedragen worden dan als een garantie gezien terwijl die garantie niet te geven is. Vanuit de Nederlandse wetgeving vergoeden wij de ziekenhuiskosten op basis van gemiddelde kosten. Niet elke behandeling of consult of elke opnamedag wordt apart in rekening gebracht. Daarvoor hebben wij Diagnose Behandel Combinaties.

  Ook kan het zijn dat er behandelingen worden uitgevoerd waarvoor in Nederland geen vergoeding voor is. Een genoemd bedrag kan dan de valse indruk geven dat alles vergoed wordt. Een zorgverzekering is geen sommenverzekering: er wordt geen vooraf afgesproken bedrag uitgekeerd als de zorg nodig is.

  Een andere reden is dat er wettelijk geen grondslag is om bedragen te noemen in een verzekeringsverklaring. In de wet en de polisvoorwaarden is hierover niets opgenomen.

  Met een Aanvullende verzekering worden de kosten vergoed tot 100% van het buitenlandse tarief, mits er sprake is van zorg die in Nederland wordt vergoed. In de verzekeringsverklaring wordt Covid-19 ook apart genoemd. 

  Er zijn verschillende andere bedrijven die ook een covid-verzekering voor Thailand aanbieden. Bij reisverzekeringblog.nl kun je er meer over lezen. 

  Groet, Birgit

 • Offline

  WHO is working with officials in Thailand and China following reports of confirmation of the novel coronavirus in a person in Thailand.

  The person was a traveler from Wuhan, China, and was identified by Thai officials on 8 January, and hospitalized that day. The person is recovering from the illness according to Thai officials.

  The possibility of cases being identified in other countries was not unexpected and reinforces why WHO calls for ongoing active monitoring and preparedness in other countries. WHO has issued guidance on how to detect and treat persons ill with the new virus.

  The genetic sequencing shared by China enables more countries to rapidly diagnose patients.

  WHO reiterates that it is essential that investigations continue in China to identify the source of this outbreak and any animal reservoirs or intermediate hosts.

 • Offline als antwoord op Birgith - Zilveren Kruis:

  Birgit.

  Een leuk verhaal, maar waar een wil is is een weg.

  Waarom kan tegen veel extra betaling Allianz Duitsland of Oom verzekeringen wel zo een verklaring afgeven?

  U schrijft zelf al dat ik uitstekend verzekerd ben dus Zilverenkruis loopt geen enkel extra risico als ze het bedrag vermelden.

  Nu mag ik bij Oom verzekeringen even €335,00 aftikken en bij Allianz Duitsland kan het voor €245,00

  Totaal onnodige kosten!

  Gr. Free Bird

 • Offline als antwoord op rapheal21:

  Rapheal21, I react, because I have a very good health insurance that cover al the costs for hospitalizing because of Covid infection and disease, I hope to stay free of Covid, I had 3 vaccinations now.

  The point is that I has to insure dubbel! And spent a lot of un necessary money.

  Grtz. Free Bird