Zorgkosten al betaald

Goedendag,

Ik heb dit jaar drie maal een betaling gedaan, via de e-mail rekening zorgkosten, van in totaal €419,27.

Nu krijg ik vandaag weer een e-mail met rekekning zorgkosten voor €157,75. Dit is een totaal van €577,02 voor zorgkosten. Hoe kan dit in hemelsnaam?

Kan iemand van ZK mij dit uitleggen?

 • Hallo Jacob,

  ik ben niet van Zilveren Kruis.
  Het kàn een fout zijn. 
  Maar het is in principe wel mogelijk dat u in een jaar meer dan het wettelijk eigen risico aan de zorgverzekeraar moet betalen. Mogelijke redenen zijn:

  - zorgverzekeraar heeft aan een zorgverlener meer betaald dan volgens polisvoorwaarden. Dit is het geval als een zorgverlener een te hoge rekening rechtstreeks aan de zorgverzekeraar stuurt. Wat er teveel betaald wordt op de verzekerde verhaald.

  - er moet een eigen bijdrage betaald worden. Voor sommige zorg moet een eigen bijdrage betaald worden. Bijvoorbeeld bij een poliklinische bevalling, bij kraamzorg, bij sommige hulpmiddelen. (NB een eigen bijdrage is iets anders als het eigen risico). 
  Suggestie: controleer op Mijnzilverenkruis hoe de kosten in elkaar zitten.

 • Offline

  Feina,

  Bedankt voor het meedenken. Maar ik heb het nagekeken en kan niet vinden waarom ik zoveel zorgkosten moet betalen.

  Ik hoop dat iemand van Zilveren kruis mij dit kan uitleggen.

 • Hallo  ,

  kun je ook opzoeken hoeveel van je eigen risico van 2019 betaald is? 
  Nog een andere reden dat je meer dan het maximum aan eigen risico betaald hebt, is dat je nog eigen risico over 2018 betaald hebt. Kijk dat ook na. 
  kijk anders Kassa van Zaterdag 7 december terug ivm eigen risico betalen over een jaar waarin je geen zorg hebt gehad.

 • Offline als antwoord op jacob54:

  Goedemiddag Jacob54,

  Zoals Feina aangeeft zijn er inderdaad meerdere redenen mogelijk waarom je meer dan € 385,- betaalt in een jaar, zoals kosten uit 2018 die nu worden verrekend, een eigen bijdrage, etc. Ik begrijp dat je er (nog) niet uit komt. Als je wilt kijk ik graag met je mee. Kan je me hiervoor in een privébericht je postcode, huisnummer, geboortedatum en relatienummer doorgeven? Dan zoek ik je gegevens op!

  Groeten, Joram

 • Offline

  Allen,

  Bedankt voor de reacties, het is inmiddels opgelost.

  Ik kon echter niet aan de declaratie overzichten zien dat er iets van mijn vrouw tussen zat, alles stond op mijn naam en relatienummer. Het is nagekeken en een bedrag van €157,- was van mijn vrouw.

 • Offline gaf het juiste antwoord op deze vraag

  Dag Jacob,

  Fijn dat het uiteindelijk duidelijk is geworden.

  Je geeft aan dat op de declaratieoverzichten niet duidelijk staat voor wie precies de kosten zijn. 

  Als het goed is, zie je op de 1e pagina een kort overzicht. U ontvangt of betaalt en dan de persoonsgegevens. Op de volgende pagina('s) staat vervolgens een korte beschrijving waar de kosten mee te maken hebben. Boven die beschrijving staan vetgedrukt weer de persoonsgegevens, zodat je kan zien welke zorgkosten voor wie zijn.

  Staat dit anders op jouw declaratieoverzicht of heb je hier vragen over? Dan kan je het beste even een privébericht sturen met de gegevens die Andrea noemde. Dan kunnen we met je meekijken naar de declaratieoverzichten.

  Groeten,

  Bas