Betaalspreiding eigen risico

In 2019 heb ik betaling van het eigen risico gespreid betaald. Dit kan ook in 2020. Als ik nu voorlopig of helemaal niets voor het eigen risico heb worden er dan om te beginnen ook geen bedragen afgeschreven?

 • gaf het juiste antwoord op deze vraag

  Als u deze regeling in 2019 heeft aangevraagd, loopt de regeling automatisch door. Dit betekent dat u tussen februari en november , dus 10 maanden lang, €38,50 extra betaalt. 
  U kunt de regeling alleen stopzetten tot 1 februari 2020. Als u daarna toch weer een regeling wilt, is dat niet meer mogelijk in 2020. Lees het zelf na op www.zilverenkruis.nl/.../uw-eigen-risico-vooraf-gespreid-betalen.aspx of bekijk de bijlage.

 • Offline gaf het juiste antwoord op deze vraag

  Goedemiddag Henk,

  Feina heeft al even kort aangegeven dat de regeling voor het gespreid eigen risico automatisch doorloopt. Mits je in 2020 alleen het verplicht eigen risico hebt. En dat je deze regeling vóór 1 februari van dit jaar kan stoppen als je er geen gebruik meer van wil maken.

  Ik begrijp dat je nog een andere vraag hebt. Namelijk of de incasso's van de regeling wel doorlopen als je dit jaar geen kosten hebt voor het eigen risico.

  De bedragen blijven we in de periode februari tot en met oktober incasseren. Het is namelijk niet te voorspellen of je ook daadwerkelijk geen kosten zal maken voor het eigen risico. Ik hoop natuurlijk van niet!

  Zijn er in 2020 geen kosten voor het eigen risico verrekend? Dan betalen we je eind april 2021 het teveel betaalde eigen risico weer terug. We wachten het eerste kwartaal van 2021 af, omdat er dan nog rekeningen voor het eigen risico kunnen binnenkomen.

  Je hebt dus twee opties.

  De regeling stoppen. Je kan dan altijd een betalingsregeling treffen mocht je toch een rekening voor het eigen risico krijgen. Je kan de regeling stoppen in Mijn Zilveren Kruis (rechtsbovenaan) of door contact op te nemen met de klantenservice: 071 751 00 52.

  Of de regeling laten doorlopen en het teveel betaalde bedrag in april 2021 weer terugkijken.

  Geeft dit zo antwoord op je vraag?

  Groeten,

  Bas