Terugbetalen vooraf gespreid betalen eigen risico

Beste heer/mevrouw,

Wanneer krijg ik mijn niet gebruikte eigen  risico van 2019 terug?

M.v.g,

Majd

 • Offline gaf het juiste antwoord op deze vraag

  Goedemiddag Majd,

  Welkom op onze community! Ik begrijp dat je in 2019 gebruik hebt gemaakt van het vooraf gespreid betalen van het eigen risico:

  www.zilverenkruis.nl/.../uw-eigen-risico-vooraf-gespreid-betalen

  Als dat zo is, dan kijken wij eind april na of je teveel eigen risico voor 2019 hebt betaald. Is dat het geval? Dan krijg je het restant van ons terug. Je ontvangt hier dan ook bericht van ons over. 

  Let op: met enkele gemeenten hebben wij een afzonderlijke regeling voor het vooraf gespreid betalen van het eigen risico. Voor de regelingen via deze collectiviteit geldt dat wij pas in het 4e kwartaal van 2020 beoordelen of iemand teveel eigen risico heeft betaald in 2019.  

  Als je niet zeker weet van welke regeling jij gebruik hebt gemaakt, neem dan contact met ons op of kijk bij je gegevens op Mijn Zilveren Kruis. Via deze link kom je bij onze contactpagina:

  www.zilverenkruis.nl/.../default.aspx

  Kan je met deze informatie verder Majd? Laat het gerust weten als je nog vragen hebt.

  Groetjes,
  Bart


 • Offline

  Waarom krijgen oude OZF klanten het pas in Juni.

 • Offline

  Goede vraag die je stelt BeLoMi en leuk dat je actief bent op onze community! Ik begrijp dat er nog wat onduidelijkheid is wat betreft het terugbetalen van het eigen risico 2019 wat vooraf betaald is.

  Ik zie dat je over dit onderwerp ook zelf een topic bent gestart. Eén van mijn webcare collega's zal daar vandaag op antwoorden.

  Tot ziens hier op de community! Groetjes, Laura