Terug betaling eigen risico 2019

Goedendag,

Waarom krijg ik mijn teveel betaalde eigen risico 2019 niet terug in april maar pas in Juni.

Dit stond nergens vermeld. Geldt dit voor alle nieuwe klanten?

 • Een nieuwe klant krijgt het teveel betaalde eigen risico van het jaar daarvoor betaald door zijn vorige verzekeraar. In een ander topic lees ik dat u in 2019 verzekerd was bij OZF (ook een Achmea) , dat eind 2019 is opgeheven. 
  Ik vind het bijzonder klantonvriendelijk van Zilveren Kruis ( lees Achmea), dat een verzekering wordt ingelijfd, maar dat deze klanten dan slechter behandeld worden dan de eigen klanten. Ik vind dat OZF dit nog had moeten afhandelen. 

 • Offline

  Ik heb hier op de community in een ander topic gelezen  datr het per polis verschilt wanneer je dit teruggestort krijgt. Bij gemeente kan het zijn dat dit pas einde van 2020 gebeurt. Zilverkruis kan je daar waarschijnlijk meer over vertellen.

 • Offline gaf het juiste antwoord op deze vraag

  Goedemiddag BeLoMi,

  Het klopt dat we even wachten met het uitbetalen van het eigen risico van 2019. Dit komt doordat zorgverleners nog het hele kalenderjaar 2020 kunnen declareren voor 2019. Door de uitbetaling in april te doen verkleinen we de kans dat er alsnog een declaratie binnenkomt die we (na uitbetaling) alnog in rekening moeten brengen.

  OZF voerde hierin zijn eigen beleid. Wanneer je in 2019 bij OZF verzekerd was en daar hebt gekozen voor het gespreid betalen van eigen risico 2019, gelden dan ook die voorwaarden. Dat betekent dat het overtallig eigen risico van 2019 in juni 2020 wordt uitbetaald (ten opzichte van april). Uiteraard geldt dit niet voor klanten die bij Zilveren Kruis deze regeling aanvragen. Mocht je dit jaar dus opnieuw kiezen voor het gespreid betalen, dan komt aankomend jaar de uitbetaling in april.

  Beantwoordt dit je vraag zo?

  Groeten, Michiel