Imigran injecties vs Sun injecties

Ooit, toen begin jaren '90 van de vorige eeuw de Imigran injecties op de markt kwamen, kreeg ik mijn leven terug. Eindelijk een middel waarmee ik veel migraine-aanvallen kon couperen. Later kwam daar een generiek middel voor in de plaats: de sumatriptan injecties van Sun. Die waren wat mij betreft nog handiger, want kant en klare injecties, terwijl je de injecties van Imigran zelf in elkaar moet knutselen: injector op de vulling draaien en dan vrij ingewikkeld de naald ontkoppelen, waarna je de auto-injector kunt afdrukken. Inmiddels zijn mijn handen door Ehlers-Danlos behoorlijk aangetast en zijn derhalve behoorlijk voorzien van diverse braces. Werkt prima, maar nu heeft Zilveren Kruis in al haar wijsheid mijn apotheek een wurgcontract opgelegd, waardoor deze gewoon verplicht is mij die onhandige Imigran-injecties te verstrekken. Daar kan ik inmiddels alleen niet meer mee overweg, aangezien ik het met 1 hand niet meer voor elkaar krijg die naald te ontkoppelen. Daar heb ik 2 handen voor nodig, maar dan kom ik 1 hand tekort om een huidplooi op mijn buik te vormen. Kunnen jullie me nou eens uitleggen hoe we dit moeten oplossen zonder dat mijn apotheek hier financieel vreselijk de dupe van wordt? En ik ook niet, vanzelf.

  • Goedemorgen HSS, ik begrijp heel goed dat je deze vraag aan ons stelt! 

    Heb jij het met je (huis)arts gesproken over het feit dat het voor jou fysiek niet mogelijk is om de Imigran-injecties te gebruiken? Zo niet, dan is dat de eerste stap die je neemt. Jouw huisarts kan namelijk een uitgebreide medische noodzaak beschrijven waarom het voor jou noodzakelijk is dat je de Sumatriptan injecties moet blijven gebruiken. Deze geef je aan je apotheker en je apotheker beoordeelt het dan. Twijfelt je apotheker aan de medische noodzaak, dan neemt je apotheker contact op met de (huis)arts. 

    In jouw geval zou ik zeker even contact opnemen met de (huis)arts HSS! Laat je het me weten als ik nog iets voor je kan betekenen?

    Groetjes, Laura