Een kleine moeite, een groot gebaar!

Ik zal er maar direct voor uitkomen: ik hou ontzettend van de feestdagen. Een grote boom in huis halen, deze uitbundig versieren, gezelligheid met familie of vrienden en iedereen in zijn mooiste outfit of zo’n heerlijke foute kerstrui! Maar aankomende kerst voelt voor mij extra bijzonder. Ik sta er dit jaar, door verschillende gebeurtenissen afgelopen jaren, extra bij stil met wie ik weer een jaar kerst mag vieren en daar ben ik ontzettend dankbaar voor. Kerst met mijn familie!

IMG-20191209-WA0010.jpg

Elk jaar verloopt hetzelfde (en stiekem vinden we dat allemaal best prettig). Kerstavond met mijn familie, eerste kerstdag met de familie van mijn vriend. En sinds vorig jaar dreutelt onze zoon daar ook gezellig bij rond. Eten, de boom bewonderen en… de cadeautjes onder de boom. Maar dat doen we dit jaar net even anders. Want we zijn al zo gelukkig met alles wat we hebben, bovenal met onze gezondheid. Het geld wat normaal gesproken wordt uitgegeven aan cadeaus geven we dit jaar aan het goede doel. Een kleine moeite voor mij en mijn familie, een groot gebaar voor de partijen die het zo hard nodig hebben.  


Een kleine moeite, een groot gebaar.
Voor mij is dat het gevoel waarvan ik hoop dat iedereen dit kan ervaren deze feestdagen. Doen jullie iets extra’s voor een ander deze feestdagen? Of hoop jij juist op wat hulp van een ander?

Ik wens jullie in elk geval, namens het hele community en webcareteam, fijne feestdagen en een mooi en gezond 2020!

 • Een kleine moeite, een groot gebaar….

  Dat is een uitspraak die wij op het Webcare team ter harte nemen. Zo hebben wij een dame die regelmatig via Facebook persoonlijk contact met ons zoekt, Gerda. Gerda is 80 jaar en online actief en dat is best opvallend voor haar leeftijd. Gerda waardeert het heel erg om persoonlijk contact met ons te hebben en ze is vaak alleen. Het leek ons daarom leuk Gerda op te zoeken, vooral omdat het bijna Kerstmis is. We wilden haar graag in het zonnetje zetten!

  Gerda woont in Hoogeveen. Zo gezegd zo gedaan, dat werd een lange, maar gezellige autorit. Kerstliedjes galmden uit de radio, Pau en Lau zijn on tour!

  IMG-20191221-WA0006.jpgWe werden heel hartelijk ontvangen. Ze kon ons alles vragen over haar verzekering. Het werd een hele leuke middag. We mochten pas weg als we een kom zelfgemaakte kippensoep hadden gegeten. Voor ons een eye opener hoe belangrijk het is échte aandacht te hebben voor de mensen. Dit gaan we nog eens vaker doen!

  Voor ons was het een kleine moeite, voor Gerda een heel groot gebaar…..

  Lieve Gerda, ik weet dat je dit leest. Wij willen je hartelijk bedanken voor de leuke middag en de goede zorgen. Hele mooie feestdagen toegewenst, ook namens Pauline. Groetjes, Laura

  IMG-20191221-WA0010.jpg

 • Voormalig community-lid
  Voormalig community-lid

  Wat een ontzettend leuk Kleine moeite, een groot gebaar Topic.

  De kleine moeite, de kleine dingetjes, daar zit het vaak in.

  Het persoonlijke contact waar over wordt geschreven is inderdaad zeer belangrijk. Er is al zo veel afstand. Eenzaamheid ligt hierdoor op de loer. Eenzaamheid heerst niet alleen bij mensen welke daadwerkelijk alleen zijn/staan.

  Elk jaar rond de feestdagen informeer ik bij mensen of zei gezelligheid om zich heen hebben. Jaarlijks schuift er wel iemand bij ons aan. Ondanks dat wijdoor de gezondheid van mijn rouw aan huis zijn gebonden is er nog veel mogelijk om te doen voor andere. Vanavond, het is tijdens dit schrijven oudjaarsdag, komt er bezoek van iemand welke alleen is. Een oliebolletje doet wonderen en kunnen wij wel missen.

  Voor 2020, maar eigenlijk ook voor de jaren die volgen wens ik een ieder liefde en gezondheid.

  We worden door de goede gezondheidszorg ouder waardoor het aantal mantelzorgers zal blijven goeien. Ik hoop echt van harte dat zowel uit de beleidsmakers als ook vanuit de zorgverzerkering(en) meer ondersteuning zal komen.

  Eric Wirken

  facebook.com/imantelzorg

 • Offline

  Goedendag allemaal

  Helaas vieren wij geen feestdagen,dit ivm de ziekte van mijn dochter,op vakantie zijn wij ook al jaren niet geweest wat ik niet eens meer mis..

  Toch zijn wij heel gelukkig,wij leven echt voor haar om haar elke dag weer te zien lachen.Ze heeft ups en downs,maar is toch vrolijk ondanks haar ziekte.

  Wat eten betreft op feestdagen,dit is niet anders dan alle andere dagen omdat ik hou van koken,dus voor ons is eigenlijk elke dag een feest.

  Wat ik elk jaar doe met kerst is voedselpakketten kopen voor daklozen,deze worden door de voedselbank hier uitgedeeld,dit doe ik al jaren.

  Je gaat naar de supermarkt voor je boodschappen en daar staan ze aan een grote tafel.je gaat de supermarkt in en koopt etenswaren die je na de kassa ,naar hun tafel brengt.Elk jaar koop ik zoveel mogelijk omdat ik het ze gun.

  Wel vind ik het erg dat in deze tijd nog zoveel armoede is dat mensen gewoon geen eten genoeg hebben,dat maakt je toch weer triest. 

  Ik moest dit jaar wel lachen omdat ik ineens een brief kreeg van een plaatselijke kerk dat ik een gratis kerstpakket mocht ophalen bij hun??

  wat de reden hiervan is weet ik niet,tevens weet ik niet hoe ik in hun bestand ben gekomen.ik heb dit pakket niet opgehaald omdat ik vind dat een ander dit beter kan gebruiken.

  Voor iedereen die het wel viert wens ik ze hele fijne dagen.

  johanna

 • Wens het hele team een heel goed uiteinde en een fantastische gezond maar bovenal gezellig 2020! 

  Zoveel steun en hulp van jullie mogen ontvangen, waar ik oprecht heel dankbaar voor ben.

  Voel me nooit een nummer , maar een mens die begrepen wordt. 

  Daar kan ik jullie niet genoeg voor bedanken. 
  We hopen op een goed 2020, na twee mindere jaren.

  Wens iedereen in deze comunnity een gezond jaar en gezellig 2020 toe !

  Groetjes.

  Mieke ???

 • Offline

  Een hele goed nieuwjaar gewenst voor iedereen hier.

  :heart:

 • Offline als antwoord op miekedezeeuw:

  Ik zit hier met een enorme glimlach jullie reactie te lezen. Wat ontzettend mooi om te lezen dat er zoveel wordt gedaan voor de mede mens. Soms kan even de check of iemand niet alleen is, al voldoende zijn.

  Ik hoop dat jullie allemaal van de feestdagen hebben mogen genieten. Ieder op zijn eigen manier. Ik heb in elk geval mooie dagen gehad. Met vooral veel tijd met familie. 

  Ik hoop jullie allemaal ook aankomend jaar weer terug te zien op de community:) Liefs Michelle 

 • Offline

    Voormalig community-lid  voor jullie een mooi 2020 gewenst. 

 • Voormalig community-lid
  Voormalig community-lid

  Ik wens jullie allemaal alle goeds voor 2020.

  groet, Eric.

 •  ook voor jou en iedereen die je lief is alle goeds voor 2020!! 

  Met heel veel gezelligheid, liefde en gezondheid Relaxed️.

  Dank voor alle steun en medeleven die wij hebben mogen ontvangen van alle medewerkers van de community ???

  Groetjes van ons voor jullie allemaal.

  Peter & Mieke.