Deel jouw eerste ervaring met Samen

Welkom op Samen, het nieuwe community-platform van Zilveren Kruis.

We zijn blij dat wij jullie hier weer mogen ontvangen! Wij zijn erg trots op het resultaat van het nieuwe platform.

We hebben de afgelopen maanden hard gewerkt aan het nieuwe platform. Hierbij namen wij ook de tips mee die jullie eerder met ons deelden in het topic “Denk jij met ons mee over het vernieuwde community platform?”. De afgelopen weken werden berichten van het oude platform overgezet naar het nieuwe platform. Momenteel zetten wij de laatste puntjes op de i. Dat houdt in dat je hier en daar misschien nog wat tegenkomt wat niet goed werkt of wat er niet mooi uitziet.

Deel jouw eerste ervaring met het nieuwe platform
We zijn erg benieuwd naar jouw eerste ervaring met het platform. Is jou iets opgevallen, vind je iets handig of werkt iets niet goed? Deel het hier met ons en de andere communityleden.

Bovenliggend
 • Aan het eind van het vorige stukje kreeg ik wéér de oranje melding dat ik uitgelogd was/werd. Mijn oplossing is dan: de inhoud van mijn stukje kopiëren en handmatig uitloggen ( want ik ben dan nog ingelogd). Vervolgens opnieuw reageren en de gekopieerde tekst plakken en VLUG enteren, want anders ben ik weer ‘zogenaamd’ uitgelogd.

 • Offline als antwoord op Eva:

  Je schrijft: "Een gebruiker blijft online als hij actief blijft. Maar na 15 minuten inactiviteit wordt de gebruiker automatisch ingelogd. Zoals jullie hebben ervaren werkt dit zo niet. Je wordt na 5 minuten al uitgelogd."

  Ik vraag me af wat er dan wordt verstaan onder inactief? Want als ik hier een reactie lig te typen en dat langer duurt dan 5 minuten, word ik alsnog gewoon uitgelogd. En ik beschouw het typen van een reactie toch bepaald niet als inactiviteit. Hoe wordt dat verklaard dan?

 • Offline als antwoord op hss:

  Goedemorgen hss, goed dat je dit nog even navraagt! De tekst die je citeert is de tekst hoe het zou moeten zijn. Dus normaal gesproken, als alles goed werkt, word je pas na 15 minuten inactiviteit uitgelogd. Een reactie typen wordt gezien als activiteit dus zolang je aan het typen bent, ben je actief en word je niet uitgelogd, ook al ben je een half uur bezig met typen. Onder inactiviteit verstaan we dat je helemaal niet meer actief bent op Samen voor 15 minuten, bijvoorbeeld wanneer je in een ander tabblad een andere website bekijkt.

  Momenteel gaat het door de bug in het systeem dus eigenlijk op twee vlakken mis. Je wordt binnen 5 minuten automatisch uitgelogd maar je wordt ook uitgelogd als je actief bent. Dat zou dus beide niet mogen gebeuren.   

 • als antwoord op Eva:

  Vanuit onze veiligheidsnormen zijn we verplicht om een time out toe te passen. De timer die hierop zou moeten staan is 15 minuten. Een gebruiker blijft online als hij actief blijft. Maar na 15 minuten inactiviteit wordt de gebruiker automatisch ingelogd.

  >>>>>> moet INGELOGD misschien UITGELOGD zijn?

  >>>>>> en nog iets: er komt weliswaar een oranje informatie blokje over het uitloggen, maar je naam is niet uitgelogd en als je op je naam klikt sta je nog IN gelogd. Zodra ik het oranje blokje zie, kopieer ik mijn tekst, log vervolgens uit en dan log ik weer in en plak dan mijn bewaarde reactie.

  >>>>>>> en over de bug die niet te vinden is: betaal het bedrijf niet want zo heb je er niets aan. Het is schandelijk dat ze zoiets durven te leveren ! Je kan ze zelfs een boete laten betalen! 

 • Offline als antwoord op feina:

  Hoi Feina, scherp! Ik heb de fout aangepast. Het moet inderdaad uitgelogd zijn. 
  Zo te zien heb jij al een handige manier gevonden om hier een beetje handig mee om te gaan, met het oranje blokje als 'trigger'. Kopiëren en plakken is hier ook bij langere reacties de manier. 

  Helaas is er op dit moment nog geen nieuws om te delen rondom deze issue. 

 • Offline als antwoord op Eva:
  Goed nieuws! De problemen rondom het (veel te snel) automatisch uitloggen zijn sinds gisteren verholpen.
  Het systeem meet nu correct wanneer iemand actief is, om steeds de 'sessie' te verlengen. De timer is nu op 15 minuten gezet, dus na 15 minuten inactiviteit worden gebruikers automatisch uitgelogd.

  Weer een iets andere situatie dus vergeleken met het verhaal van een maand geleden. Waar we aan het kijken waren naar het tijdelijk helemaal verwijderen van de time out. Wat gelukkig niet nodig is geweest. De technische details zal ik jullie besparen :). 

  Na een dagje zelf testen lijkt alles te werken zoals de bedoeling is. Mochten jullie onverhoopt toch nog iets tegen komen rondom dit probleem, dan weten jullie ons te vinden!
 • Offline als antwoord op Eva:

  Fijn dat de leverancier van de software het probleem heeft kunnen oplossen. Als ik vanuit de homepage gelijk wil reageren op je berichtje mis ik de knop om de reactie te plaatsen. Ik heb de actie geprobeerd in de Chromium Edge browser.

 • Offline als antwoord op jesse:

  Ik ben heel benieuwd wat jij dan met 'homepage' bedoelt?
  Volgens mij is Edge van Microsoft en Chrome van Google. Ik ben bang dat je twee browsers door elkaar gooit.

 • Offline als antwoord op hss:

  hallo

  Met de hompege bedoel ik de pagina waar je de tijdlijn ziet met alle nieuwe activiteiten. Dat is tevens de eerste pagina die ik zie als ik naar https://samen.zilverenkruis.nl surf.

 • Offline als antwoord op jesse:

  Haha, zal ik je vertellen dat die hele homepage me nooit is opgevallen? Althans niet in die zin, dat ik daar nieuwe reacties kon vinden? Overigens lukt het mij wel om daar nu deze reactie te plaatsen (mits ik ingelogd ben natuurlijk). Ik gebruik Google Chrome als browser.

 • Offline als antwoord op hss:

  Dat werkt inderdaad niet zoals gewenst, fijn dat je het doorgeeft Jesse. 
  Het zou inderdaad gewoon moeten werken. Maar zo te zien wordt het 'schrijfvenster' niet volledig ingeladen in je afbeelding. Zoals je zelf al aangeeft, o.a. de reactie knop ontbreekt. Ik ga er eerst door één van onze frontenders naar laten kijken. 

  Leuk om het stukje gesprek over de homepage te lezen. Zo zie je maar weer dat iedereen de website op zijn eigen manier gebuikt.

Reageren
 • Offline als antwoord op hss:

  Dat werkt inderdaad niet zoals gewenst, fijn dat je het doorgeeft Jesse. 
  Het zou inderdaad gewoon moeten werken. Maar zo te zien wordt het 'schrijfvenster' niet volledig ingeladen in je afbeelding. Zoals je zelf al aangeeft, o.a. de reactie knop ontbreekt. Ik ga er eerst door één van onze frontenders naar laten kijken. 

  Leuk om het stukje gesprek over de homepage te lezen. Zo zie je maar weer dat iedereen de website op zijn eigen manier gebuikt.

Onderliggend