Hoe zit het met jouw zitgedrag?

We doen het allemaal. Als we werken, eten of ontspannen. Zitten! Vaak urenlang achter elkaar, dag in dag uit. We weten nu dat zitten niet goed is. En dat we er letterlijk ziek van kunnen worden. Door wat vaker op te staan, leef je gezonder.

Hoe zit dat met jouw zitgedrag? Ben je een echte ‘zitter’ of sta je juist vaak op? En heb je misschien leuke tips om minder te zitten en vaker op te staan?

Bovenliggend
 • Zelf doe ik aan Stoelyoga. Heerlijke rek- en strek en ademoefeningen terwijl ik achter mijn bureau zit. Hiermee werk ik aan mijn houdingspieren, stimuleer ik de bloedcirculatie en geef ik mijn brein even een rustmoment. Er zijn tal van gratis videolessen te vinden op www.stoelyoga-nederland.nl  

 • Offline als antwoord op paulajaptjong:
  Hallo
  Goed om ook meer te bewegen als je veel moet zitten. Ik vraag mij alleen het volgende af; er zijn intussen zoveel verschillende yogavormen. Wat is het verschil tussen de yoga op een stoel en de oorspronkelijke yoga?
  Groetjes, Ernya
 • Offline als antwoord op ernya:

  Dag Ernya,

  Begrijp je vraag. Stoelyoga is een rustige bewegingsvorm en daardoor voor iedereen haalbaar, ongeacht leeftijd, omvang, lenigheid of fysieke gesteldheid.  Een yogales is erop gericht spieren en gewrichten soepeler te maken. Je leert spanning los te laten en je concentratie en motoriek te verbeteren. Tijdens de lessen staat het respecteren van je eigen mogelijkheden centraal en leer je creatief om te gaan met eventuele beperkingen. Ontspannen en genieten staan voorop en belangrijk om te onthouden: al zijn de bewegingen nog zo klein, je lichamelijke en geestelijke gezondheid zal vooruit gaan bij regelmatige beoefening. Op scholen wordt stoelyoga ingezet voor een rustmoment in de klas, bij bedrijven voor nieuwe energie en focus in de lunchpauze en voor senioren en fysiek beperkten als volledig beweeg- en ontspan programma. We hebben ook speciale programma's voor mensen met dementie. Ik werk veel met artsen samen en ook zij zien de voortuitgang bij mensen die maar een uurtje stoelyoga in de week doen. Kijk eens op www.stoelyoga-nederland.nl hier vindt je allerlei gratis videolessen om zelf stoelyoga te ervaren. 

 • Offline als antwoord op paulajaptjong:
  Dank je voor de uitgebreidde info. Ja het klopt dat bewegen zo en zo goed voor je is. En mooi te lezen dat deze vorm van sport er voor iedereen is, ook voor mensen met een beperking. Succes met je mooie wijze van werken!
  Groet, Ernya
Reageren Onderliggend
Geen gegevens