Deelnemen aan het beweegprogramma afvallen en afblijven

Hi, 

Ik wil graag deelnemen aan het beweegprogramma 'afvallen en afblijven', maar ik kom niet vooruit. 

Het is namelijk niet zo makkelijk om zelf een zorgverlener te vinden, het zou beter zijn als Zilveren Kruis een lijst aanbied of tips geeft. Ik kan nu geen gebruik maken van een programma, waar ik wel gebruik van zou mogen maken. 

Wie kan mij hierbij helpen? 

Gr. Elisia

 • Aanbieders van dit programma zijn fysiotherapiepraktijken. Je moet hen zelf benaderen om te vragen of zij dit volgens de voorwaarden van Zilveren Kruis aanbieden. Hoeveel praktijken heb je al gebeld? Je moet dus in ieder geval gecontracteerde praktijken bellen. En het moet duidelijk zijn dat zij zich houden aan de afspraken die gelden voor dit programma. Je krijgt echter slechts €250 vergoed en zult dus veel moeten bijbetalen.  

  Dit zijn de voorwaarden: 

  De vergoeding is voor mensen die
  • een BMI hebben van 25 of hoger
  • én af willen vallen en vitaler willen worden
  • én 18 jaar of ouder zijn
  Wat krijgt u vergoed?

  Een combinatie van een beweeg- en afslankprogramma van minimaal 8 en maximaal 12 weken dat al het onderstaande aanbiedt:

  • een (persoonlijke) coach die een intake en behoeftebepaling doet gericht op de specifieke doelstelling van de deelnemer
  • een gepersonaliseerd trainingsplan gericht op resultaat behalen
  • meerdere weeg- en meetmomenten gericht op resultaat
  • meerdere evaluatie- en sportbegeleidingsmomenten door een (persoonlijke) coach
  • een persoonlijk consult voor persoonlijke voedingstips, met betrekking tot voeding toe te passen voor ontbijt, lunch, diner en tussendoortjes
  • gericht advies over aanvullende trainingsmogelijkheden voor, tijdens en ná het beweeg- en afslankprogramma
  U heeft geen verwijzing nodig

  U mag zonder verwijzing een afspraak maken

  Waar kunt u terecht?

  Elke zorgaanbieder die een programma aanbiedt dat aan onze voorwaarden voldoet. U controleert dit zelf bij uw zorgaanbieder.

   
   
   
 • Offline gaf het juiste antwoord op deze vraag

  Dag Elisia,

  Ik lees dat Feina al het een en ander heeft uitgelegd over het programma 'Afvallen en afblijven'. Dank je wel daarvoor, Feina.

  Ik heb nog een paar aanvullingen.

  Allereerst is het goed om te weten dat we eerst een afspraak bij Fitland hadden over dit programma. Daardoor was het voor verzekerden ook meteen duidelijk waar ze terecht konden.

  Fitland is inmiddels overgenomen door BasicFit. Met hen hadden we geen afspraken gemaakt over het programma. We wilden niet dat mensen de dupe werden door de overname van BasicFit. Daardoor bieden we het programma nog steeds aan. We hebben alleen helaas geen lijst met zorgaanbieders.

  Feina geeft aan dat de zorgverlener een contract met ons moet hebben en een fysiotherapiepraktijk moet zijn. Dat is niet het geval. Je krijgt de vergoeding bij iedere zorgverlener die het programma aanbiedt. Zolang de zorgverlener het programma aanbiedt onder de voorwaarden die Feina al noemde. 

  Op onze website vind je de vergoeding en voorwaarden nog eens terug.

  Hopelijk kom je met de informatie van Feina en mij zo verder. Laat het weten als je nog vragen hebt!

  Groeten,

  Bas

 • >>> iedere zorgverlener die het programma aanbiedt

  -Welke typen zorgverleners zouden dit kunnen zijn? Fitness aanbieders? Het zou dan eerder gaan om een soort gymleraren? 

  -Wat zou de prijs van zo'n programma ongeveer zijn? Zodat de klant kan uitrekenen hoeveel eigen betaling nodig is? 

  Conclusie: ik vermoed dat TS gelijk heeft, dat er eenvoudigweg geen aanbieders zijn. Het financiele risico is te groot, de eisen zijn onduidelijk. 

 • Offline gaf het juiste antwoord op deze vraag

  Dag Feina,

  De zorgverleners kunnen inderdaad fitnessaanbieders zijn.

  Helaas hebben we geen inzicht in de tarieven die de fitnessaanbieders hanteren. Dat kan ook van aanbieder tot aanbieder verschillen. We hebben helaas geen lijst van fitnessaanbieders die het programma aanbieden. Het is dus aan verzekerden om zelf contact op te nemen en te informeren of de fitnessaanbieder dit programma biedt en hoeveel dat kost.

  Natuurlijk hadden we het liefst dat we een lijst van zorgaanbieders hadden. Wat dat betreft is het goed om te lezen dat jullie de Zorgzoeker waarderen.

  Helaas werden we ook overvallen door de overname door BasicFit en dat zij het programma niet aan konden bieden. We wilden toch de vergoeding blijven bieden, vandaar deze oplossing.

 • Moet de factuur ook aan speciale voorwaarden voldoen zodat jullie kunnen bepalen of er voldaan is aan de voorwaarden van de vergoeding afvallen en afblijven?

  Als je nu nog start en er zijn een aantal weken in het nieuwe jaar moet je dan ook nog aanvullend verzekerd zijn ervan uitgaande dat factuur in 2019 al in het geheel betaald is?
 • gaf het juiste antwoord op deze vraag

  Hoi Annet,

  Om je laatste vraag als eerste te beantwoorden: het Afvallen en Afblijven programma duurt maximaal 12 weken. Voor de vergoeding kijken we naar de startdatum hiervan. Als deze in 2019 ligt heb je recht op de vergoeding van €250,- uit je aanvullende verzekering, ook als een gedeelte van het programma in 2020 is.

  Je zal zelf de factuur meekrijgen om te declareren, uit de factuur moet blijken dat het aangeboden programma inderdaad aan onze voorwaarden voldoet.  Ik stuur de voorwaarden hieronder mee. Laat het gerust weten als er nog vragen zijn!

  Groeten,

  Nathalie

  •Een (persoonlijke) coach die een intake en behoeftebepaling doet gericht op de specifieke doelstelling van de deelnemer
  •Een gepersonaliseerd trainingsplan gericht op resultaat behalen
  •Meerdere weeg- en meetmomenten gericht op resultaat
  •Meerdere evaluatie- en sportbegeleidingsmomenten door een (persoonlijke) coach
  •Een persoonlijk consult voor persoonlijke voedingstips, met betrekking tot voeding toe te passen voor ontbijt, lunch, diner en tussendoortjes
  •Gericht advies over aanvullende trainingsmogelijkheden voor, tijdens en ná het beweeg- en afslankprogramma

 • De sportschool geeft het volgende aan met betrekking tot het declareren:

  Met vergoedingen vanuit het zorgpakket zijn wij niet bekend, we werken niet met codes oid welke vaak nodig zijn om recht te hebben op een vergoeding.

  Klopt dit of is dit niet van toepassing op deze vergoeding? Zou dit graag duidelijk willen hebben want het is te duur om de gok te wagen ?
 • Offline gaf het juiste antwoord op deze vraag

  Dag Annet,

  De zorgverlener hoeft geen codes te gebruiken. Als op de offerte de voorwaarden staan die Nathalie vertelde, vergoeden we de nota volgens de polisvoorwaarden.

  Een kort antwoord, maar geeft dat zo wat meer duidelijkheid?

  Groeten,

  Bas

 • Hallo Bas,

  Een antwoord hoeft niet altijd lang te zijn?

  Je hebt het over een offerte, bedoel je dan een rekening? Of kan ik vragen om een offerte en als deze door jullie is goedgekeurd is dan kan ik de rekening indienen?

  Groetjes Annet
 • Offline gaf het juiste antwoord op deze vraag

  Hallo Annet,

  Dat was niet handig geformuleerd van me. Ik bedoel de rekening. Als daar alle voorwaarden opstaan en jouw persoonsgegevens, gaan we die verder verwerken.

  Groeten,

  Bas