Verzekerdenraad vraagt input aan de klanten van Zilveren Kruis

Beste verzekerde,

Als lid van de Verzekerdenraad wil ik je mening vragen. Op 22 juni gaat de Verzekerdenraad met de directie en beleidsmakers van Zilveren Kruis in gesprek over preventie; het voorkomen van zorg. Bijvoorbeeld door de focus op een gezonde leefstijl.

Op dit moment vergoeden verschillende zorgverzekeraar gezond gedrag al. Bijvoorbeeld wanneer verzekerden bepaalde gezondheidsapps gebruiken die laten zien dat ze bijvoorbeeld zoveel minuten hebben gefietst of zoveel stappen hebben gelopen. Zilveren Kruis heeft bijvoorbeeld Actify, maar beloont het gebruik ervan c.q. de prestaties van de gebruikers nog niet.

Als je over dit onderwerp mee wilt praten, zou het fijn zijn wanneer je in ieder geval de volgende vragen wilt beantwoorden.

  • Vind je het een goed idee om verzekerden die deze apps gebruiken een beloning te geven? En waar moet die beloning dan op gebaseerd zijn?
  • Vind jij dit principe eerlijk naar mensen die bijvoorbeeld door hun gezondheid minder kunnen bewegen? Welke oplossing zie jij daarvoor?
  • Welke beloning heeft jouw voorkeur, een korting op de premie of juist korting op gezonde voeding in de supermarkt of andere producten die helpen bij gezonder leven?

Ik ben erg benieuwd naar je reactie! Dankjewel alvast.

En uiteraard zorgen we vanuit de Verzekerdenraad voor een terugkoppeling.

Groet, Natasja

Bovenliggend Reageren Onderliggend
Geen gegevens