No-claimkorting voor mensen met een gezonde levensstijl

Net als bij de auto verzekering mensen stimuleren om langer gezond te blijven en op een verantwoorde manier te sporten al dan niet onder begeleiding van deskundigen om e.e.a controleerbaar te krijgen een no-claimkorting dus.

 • Beste ,  

  Bedankt voor het delen van je idee! Kun je hem wat meer toelichten? Waarom denk je dat een no claim korting beter stimuleert langer gezond te blijven of op een verantwoorde manier te sporten?

 • Offline

  simpel omdat sporten mij geld kost en zK geld bespaart !!!!!,

 • Leuk idee, maar hoe doe je dat dan als je chronisch ziek bent? En je door de kosten van je medicijnen in januari al door je eigen risico van € 385 heen bent? (MS medicatie, ca. € 12.000 / jaar, en dan zitten controles door de neuroloog er nog niet eens bij). 

 • Voormalig community-lid
  Voormalig community-lid

  Helemaal eens met de stelling. Gezonde leefstijl wordt nog steeds niet beloond en ook bij mij geldt dat ik maandelijks betaal voor anderen, terwijl ik aan het einde van het jaar nog niet door mijn eigen risico heen ben. Schandelijke zaak dat ziektekostenverzekeringen klanten op het gebied van betalen gelijk maar op kosten ongelijk behandeld.

 • Welkom op de community . Jij zou graag een beloning krijgen als je gezond leeft, zeg ik dat zo goed?

  Ik ben benieuwd hoe jij kijkt naar de reactie van  die de situatie van chronisch zieken benoemd. Zij zouden nooit gebruik kunnen maken van een no-claimkorting. Gezond zijn heeft zo zijn voordelen. Als je gezond bent en een gezonde levenstijl hebt, kun je een hoger eigen risico kiezen. Waardoor je een lagere premie betaalt. En je kunt makkelijker toe met alleen een basisverzekering. Wat ook weer goedkoper is. Hoe kijk jij hier naar?

 • Voormalig community-lid
  Voormalig community-lid

  Ik vind deze voorstellen te kort door de bocht en niet getuigen van meedenken met de klant vanuit de verzekeraar. De bedoeling van een verzekering is toch nog altijd het dekken van de eventuele te maken kosten die niemand kan voorspellen. Het terugbrengen naar een basisdekking is daarom geen oplossing, maar een verhoogd risico voor de verzekerden (evenals het verhogen van het eigen risico).

  Wederom wordt de maar degene die het slecht hebben dan kaart uitgespeeld en dat vind ik een zwakke en dogmatische op de emotie gerichte verdediging vanuit de verzekeraar. Als je bijvoorbeeld een dure autoverzekering zou moeten afsluiten compleet met eigen risico voor degenen die de schadekosten niet kunnen opbrengen, dan zou dat ook een vreemde gang van zaken zijn toch?

  Beter zou zijn als de ziektekostenverzekeraar, net als bij een autoverzekeraar, een no-claim regeling zou treffen voor degenen die geen jaarlijkse hoge kosten in rekening brengt door een gezonde en risico vermijdende levensstijl.

  Waarom wordt dit middel niet als concurrend middel ingezet bij de slag om nieuwe klanten in december in plaats van dure reclamebudgetten?

 • Bedankt voor de toelichting . Een no-claimregeling levert bij een autoverzekering financieel voordeel op. Dit voordeel heb je inderdaad niet bij een zorgverzekering. Bij een besturen van een auto heb je de keuze om voorzichtig te zijn. Rijd je zonder brokken te maken dan levert je dat no-claim korting op. Wat gezondheid betreft, heeft niet iedereen de keuze om geen kosten te maken. Daarom werkt een no-claim korting als stimulans hiervoor volgens ons niet. Het komt ook niet goed overeen met de solidariteitsgedachte van het Nederlandse zorgstelsel: rijk en arm, jong en oud, gezond en ziek hebben allemaal recht op dezelfde, betaalbare zorg uit het basispakket. Iedereen betaalt daaraan mee via premies en belastingen.

  Het Nederlandse zorgstelsel kent wel een verplicht eigen risico. Maak je geen zorgkosten, dan betaal je ook geen (verplicht) eigen risico en levert dat een financieel voordeel van minstens 385 euro op. Ook kun je als je gezond bent, een verzekering met een lagere dekking en een hoog eigen risico kiezen. Dat levert weer een lagere premie op. 

  Door gezond te leven maak je de kans dat je geen zorgkosten maakt groter. Wij willen gezond leven stimuleren. Daarom bieden we Actify aan. Actify is de coach die je helpt om in kleine stappen gezonder te leven.

 • Offline

  Hoi,

  Eigenlijk is dit een soort van discriminatie.

  Omdat ik een beperking heb en ook op mijn manier ook zo gezond mogelijk probeer te leven, heb ik geen recht op een no claimkorting.

  En iemand die niks heeft heeft wel recht op een no claimkorting. 
  Besteet het geld liever aan iets waar iedereen recht op heeft en wat aan heeft.

 • Offline

  Goedendag

  Mijn dochter heeft ook MS en ja,in januari moet ze de 385 eigen risico al betalen.

  Hier hou ik elk jaar rekening mee.Ze heeft niet om deze ziekte gevraagd.

  Als ik bekijk hoeveel hulp wij in nederland al kunnen krijgen via zorgverzekering,WMO enz,dan hebben wij niet veel te klagen.

  Laten wij eens terugdenken aan de tijd dat dit er niet was en mensen voor hun eigen gezin moesten zorgen zonder hulp van anderen.

  Ook ik vind de zorgverzekering en eigen risico veel te duur,en hoop dat het eigen risico maar een keer lager word,dit is echt een hoop geld.

  Maar als wij terugdenken aan de oude tijden toen kregen mensen niets vergoed,en moesten ze alles zelf doen.

  Mijn dochter is door haar MS veganist geworden,eet alleen gezond,weinig koolhydraten heen lactose,enz dit helpt haar goed.

  En wat ik dan hieboven lees over een kind met MS en in januari al eigen risico op,dan nog de kosten voor de Neuroloog??? Kosten voor de Neuroloog hoef je niet meer te betalen als je je eigen risico al betaald heb.Dit begrijp ik dus niet.

  Ik betaal 385 in januari en voor de rest van het jaar heb ik geen kosten meer.

  vanuit het WMO kan je reisvergoeding en hulp in de huishouding krijgen,hiervoor betaal je een bijdrage aan het CAK die je vanuit een aanvullende verzekering weer terug kan krijgen via de zorgverzekering.

  Deze dingen zijn redelijk goed geregeld in nederland. 

  iedereen betaald eigen risico,dus als je dit in januari al op hebt gemaakt heb je de rest van het jaar geen omkijken meer naar deze kosten,dus of je het nu allemaal in 1 keer in janauri betaald of gespreid over het jaar blijft hetzelfde bedrag.

  Het is beter om hier van te voren dan al rekening mee te houden zoals ik het doe met mijn dochter met MS.

 • Ik weet dat ik de neuroloog en mijn medicijnen niet zelf hoef te betalen. Dat zeg ik ook niet. En ook ik houd er rekening mee dat ik elk jaar mijn eigen risico kwijt ben. Door oa elke maand gespreid te betalen. Maar wat ik bedoel te zeggen is dat ik niet om mijn ziekte heb gevraagd en het ook niet zelf heb veroorzaakt. Ook gezond leef, dus zou ik mij extra gestraft voelen als je niet voor een no claim korting in aanmerking komt alleen omdat je chronisch ziek bent.