Fluorbehandeling en mondhygiënist niet meer (volledig) vergoed in 2019

Per 2019 is ineens de fluorbehandeling uit het aanvullende tandartspakket. En van de mondhygienste wordt geen 100 maar slechts 75% vergoed vanuit (3 ster) budget van €1000,-. Vreemd besluit want juist de mondhygiëne zorgt ervoor dat ik vele jaren achtereen geen echte tandarts acties onderga. De meerwaarde van de aanvullende tandarts verzekering wordt hierdoor uitgehold. 

 • Offline

  Dag Ruud,

  Leuk dat je lid bent geworden van het forum.

  Je geeft aan dat de fluorbehandelingen uit de aanvullende tandartsverzekering zijn verdwenen sinds dit jaar. Bedoel je hiermee de tandartsvergoeding voor verzekerden van 18 jaar en ouder? 

  De fluorbehandelingen worden namelijk nog steeds vergoed voor verzekerden tot 18 jaar. Dit vind je hier nog eens terug. Fluorbehandelingen voor verzekerden vanaf 18 jaar vergoedden we ook vorig jaar al niet.

  Het klopt dat we sinds dit jaar een lagere vergoeding hebben voor de mondhygiëniste. Deze keuze hebben we gemaakt, omdat het bedrag dat we aan de tandartsvergoeding uitgaven hoger was dan de inkomsten die we aan premie van de tandartsverzekering binnen kregen. Dat betekende dat we of de premie veel hoger moesten maken of de vergoeding lager om de vergoedingen uit te kunnen blijven betalen. We hebben voor het laatste gekozen, zodat de tandartsverzekering voor zoveel mogelijk mensen toegankelijk blijft.

  Maakt mijn uitleg het zo wat duidelijker?

  Groeten,

  Bas

 • Offline

  het is toch te gek voor woorden.dat ik mn tanden en kiezen.niet kan laten reinigen.omdat ik en kroon heb.die ouder is dan 10 jaar.dat betekend dus.dat ik veel extra premi betaal voor ande onderhoud

 • Offline als antwoord op hanspansje:

  Hi Hans,

  Ik kan me voorstellen dat je hier niet blij van wordt. Zoals Bas eerder heeft aangegeven is deze keuze gemaakt om de premie betaalbaar te houden voor de tandartsverzekeringen. Vandaar dat de vergoeding van 100% naar 75% is gegaan in 2019.

  Groetjes, Reinier