Restitutieverzekering : vergoeding ongecontracteerde zorg in het buitenland marktconform

Op de website staat dat bij een exclusief-polis ( d.i. de restitutiepolis), bij niet gecontracteerde zorg tot 100% van het marktconforme NL tarief vergoed wordt. ( www.zilverenkruis.nl/.../medische-zorg.aspx. Zie de bijlage voor de schermprint op 14 oktober 2019. 

In de polisvoorwaarden staat volgens mij iets anders: hier staat dat de 100% marktconforme restitutievergoeding niet geldt voor ongecontracteerde zorg in het buitenland. Zie artikel 4.3.4. van de polisvoorwaarden, in het onderdeel algemene voorwaarden basisverzekeringen. Ook hiervan heb ik een schermprint bijgevoegd. 

Volgens mij is òfwel de website juist òfwel de polisvoorwaarden zijn juist. 

Graag uitleg door een deskundige op het gebied van polisvoorwaarden èn van vergoedingen buitenland. 

attachments.zip
Bovenliggend
 • Beste  , 

  Waarom kunnen de digitale polisvoorwaarden niet worden aangepast? Jullie hebben nog tot 12 november de tijd om de aanpassing te doen. Ook een erratumlijstje is zeker een optie! Nu kan het nog!

  Ook het toevoegen van een zin ( hoe onschuldig ook) behoort in het wijzigingenoverzicht vermeld te worden. Dit is welbewust gewijzigd. Dus had dit in het wijzigingenoverzicht vermeld moeten worden.

  PS er zit ook nog een typfout in : 
  Heeft u een restitutiepolis en gaat u naar een niet-gecontraceerde zorgverlener? 

 • Offline als antwoord op feina:

  Het klopt dat de einddatum 12 november is (was). Maar voor die tijd moeten er al een hoop dingen gebeuren, zodat alles ook op tijd klaar is. Denk bijvoorbeeld aan het drukwerk. Daarom hebben mijn collega's voor deze situatie & aanpassing gekozen om het mee te nemen naar de 2021 voorwaarden.

  Ik heb je extra feedback (zoals de erratum & typefout) doorgestuurd naar mijn collega's. 

Reageren Onderliggend
Geen gegevens