Voortzetting collectiviteit verzekering als ik met pensioen ga

Goedemiddag,

Volgend jaar per 1-6-2020 wil ik met pensioen gaan.

Ben erg tevreden over mijn huidige verzekering bij Zilveren Kruis.

Mijn vraag is kan ik de collectiviteit verzekering behouden ook voor mijn vrouw als ik met pensioen ga.

Mijn werkgever is Voestalpine Railpro te Hilversum.

Alvast bedankt.

Mvg,

Hans

 • Offline

  Goedemorgen Hans,

  Welkom op het forum en fijn dat je tevreden bent over onze verzekering! 

  Ik heb even voor je gekeken. Helaas heeft Voestalpine Railpro (collectiviteitsnummer 207044992) alleen een collectiviteit voor werknemers. En geen collectiviteit voor gepensioneerden. Dat zou betekenen dat de collectiviteit op 01-06-2020 vervalt. Daarbij ga ik er vanuit dat jouw laatste werkdag 31-05-2020 zal zijn.

  Nu is het zo dat elk jaar de collectiviteiten kunnen veranderen. Hetzelfde geldt voor de premies en vergoedingen. Deze wijzigingen zijn na half november bekend.

  Daarom is mijn advies om na half november nog eens contact met ons op te nemen. Dan kunnen we samen met jou kijken wat er voor 2020 precies verandert en welk pakket het beste past.

  Helpt mijn antwoord je voor nu wat verder?

  Groeten,

  Bas

 • Offline

  Goedemorgen,

  Navraag gedaan bij mijn werkegever afdeling P & O en onderstaand antwoord gekregen betreffende voortzetting collectiviteitsverzekering bij ingang pensioen.

  Wanneer je uit dienst gaat (en dus met pensioen), dan kun je gewoon gebruik blijven maken van de collectiviteitskorting.

  Het is aan mij om dit door te geven aan het Zilveren Kruis (je komt dan op een ander contract te staan), jij hoeft hiervoor niks te doen en voor jou wijzigt er niks.

  Met vriendelijke groet,

  Hans Kool