Tandartsvergoeding

Ik ben verzeekerd vd tandarts tot een bedrag van € 125 00 . Er moeten volgend jaar een pr.kiezen en tanden worden getrokken. Totaal bedrag incl.techniekkosten ongeveer 500,00

Kan ik nu mijn verzekerd  bedrag verhogen? 

En valt dit bedrag eerst onder het eigen rizico?

 • Als de kaakchirurg het uitvoert en u een verwijzing hebt van uw tandarts kunt u ervan uitgaan dat het onder de basisverzekering valt en dus eigen risico kost.

  Als de tandarts het uitvoert valt het onder de aanvullende verzekering. 

  Een twee sterren aanvullende tandartsverzekering ( €500) kostte in 2019 €21,95 per maand en daarvoor wordt u in 2019 zonder medische selectie geaccepteerd. U betaalt per jaar dus 12x€21,95=€263,40. Dus als u zeker die €500 kosten haalt, springt u er voordelig uit. 

  De drie sterren verzekering kostte €40,95.

  Let op : de premies zijn leeftijds afhankelijk! 

  Hoe de situatie in 2020 gaat worden is nog niet bekend. Vanaf 12 november maken de zorgverzekeraars premies en polisvoorwaarden bekend.

 • Offline

  Goedemorgen Kitty,

  Tussentijds de polis wijzigen is niet mogelijk. Als je de wijziging nu doet gaat deze in per 1 januari 2020. Uit de aanvullende tandartsverzekering 2 sterren is de vergoeding maximaal € 500,-per kalenderjaar voor tandheelkundige zorgkosten.

  https://www.zilverenkruis.nl/Consumenten/service/wijzigen/Paginas/default.aspx

  Kosten die vergoed worden uit de aanvullende verzekering(en) komen niet ten laste van het eigen risico. Alleen de meeste kosten die vergoed worden uit de basisverzekering (zoals bijv.kaakchirurg) komen eerst ten laste van het eigen risico vanaf 18 jaar.

  https://www.zilverenkruis.nl/Consumenten/zorgverzekering/basisverzekering/Paginas/eigen-risico.aspx

  De premies voor 2020 maken wij rond 12 november bekend.

  , bedankt!

  Groeten,

  Mouniim