B12 injecties vergoed

Hoi,

Worden b12-injecties vergoed uit de basisverzekering (Ziezo polis)? Het is op recept van mijn arts die niet mijn huisarts is.

Groet,

Gio

 • Ja, volgens mij wel. Maar het moet wel een BIG geregistreerde huisarts zijn. 

  B12 injecties kosten bijna niets overigens. HYDROXOCobolamine CF 0,5MG/ML AMP2ML 5 stuks voor €3,31 totaal plus afleveringskosten. Kijk ook op www.medicijnkosten.nl.

  Het kost momenteel 0.71 per ampul.

  HYDROXOCOBALAMINE INJECTIEVLOEISTOF 500UG/ML AMP 2ML
   
  € 0,72
 • Offline

  Hoi Feina,

  Dank voor je reactie. Als de arts wel big-registratie heeft maar niet huisarts is, is het dan ook ok?

  De kosten zijn idd niet enorm, geen man overboord.

  Groet,

  Gio

 • Offline

  Goedemiddag Giordano,

  In sommige gevallen vergoeden we B12-injecties
  Als je vanwege uitzonderlijke medische oorzaak bewezen niet uitkomt met B12 tabletten, betalen wij injecties. Er moet dan sprake zijn van een vitamine B12 tekort dat zo ernstig is dat het snel moet worden opgehoogd en waarbij je met tabletten niet uit kan komen.

  Bij een stabiele vitamine B12 spiegel kom je alleen in aanmerking voor injecties als de vitamine B12 tabletten niet opgenomen kunnen worden door het maagdarmkanaal.

  Geeft dit antwoord op je vraag zo, Giordano?

  Groeten, Michiel

 • , de zorgverzekeraar bemoeit zich daarmee wel met de inhoud van de medische zorg. De vergoeding is gebaseerd op de polisvoorwaarden. Deze zeggen dat medicijnen op voorschrift van de huisarts vergoed worden. Op medicijnkosten.nl staan geen bijzondere voorwaarden: zie de bijlage. 

  Relevante polisvoorwaarden

  - De geneesmiddelen moeten zijn voorgeschreven door een huisarts, medisch specialist, tandarts, specialist ouderengeneeskunde, arts verstandelijk gehandicapten, verloskundige of een hiertoe bevoegde verpleegkundige (nadat dit ministerieel is geregeld).

  - U heeft recht op terhandstelling, advies en begeleiding van:
  a alle bij ministeriële regeling aangewezen geneesmiddelen die voor vergoeding zijn opgenomen in het GVS. GVS staat voor geneesmiddelenvergoedingssysteem. In het GVS staat welke geneesmiddelen vanuit de basisverzekering vergoed mogen worden en wat de maximale vergoeding is. 

   , doordat het is voorgeschreven door een andere arts , heb je volgens polisvoorwaarden geen recht opvergoeding van de kosten. Je kunt de injecties wel ophalen bij de apotheek, maar de apotheek zal je zelf laten betalen ( als ze voldoende alert zijn). 

 • Offline

   Maak ik kans op n vergoeding bij n andere verzekeraar of is dit n algemene regel? Het jaarlijkse verzekeringscircus komt er tenslotte weer aan eind vh jaar :-)

 • De soorten artsen die mogen verwijzen zijn vastgelegd in de zorgverzekeringswet. 

  Ergens anders zul je niets anders vinden. Maar gewoon zelf betalen is het gemakkelijkst. Er komt wel een toeslag van ca. €14 bovenop van de apotheek.