Vergoeding lensimplantatie: klopt dit?

Op de website (  https://www.zilverenkruis.nl/consumenten/vergoedingen/2019/Paginas/Lensimplantatie.aspx  )  is de vergoeding voor lensimplantatie tussen 2019 en 2020 veranderd. In 2019 wel vergoeding, in 2020 niet. In de polisvoorwaarden en in het wijzigingenoverzicht kan ik dit niet terugvinden. Is dit misschien een fout?

Zo niet, kan het uitgelegd worden? 

Zie bijlage.

Bovenliggend
 •   en  , 

  Het gaat nog steeds om de gewijzigde tekst bij de Vergoeding lensimplantatie 2020 https://www.zilverenkruis.nl/consumenten/vergoedingen/Paginas/Lensimplantatie.aspx:

  Waarom worden de woorden SOMS en KUNNEN gebruikt? Je moet dan toch kunnen uitleggen in welke situatie de monofocale lens niet vergoed wordt.

  Soms krijgt u een vergoeding uit de basisverzekering

  • Krijgt u een standaardlens? Monofocale lenzen kunt u vergoed krijgen als medisch-specialistische zorg. Kijk voor de voorwaarden en hoogte van vergoeding bij medisch-specialistische zorg. >>>>>> waar kan ik dit vinden? Wat staat er precies? 
  • Ondergaat u een staaroperatie en heeft u een medische indicatie voor een multifocale of torische lens? Dan kunt u dit ook vergoed krijgen als medisch-specialistische zorg. >>>> hoe dan? Volgens mij moet een torische lens zelf betaald worden.  Waar kan ik dit vinden? 
 • Offline als antwoord op feina:

  Hi Feina,

  'Soms' wordt gebruikt omdat alleen in die genoemde gevallen sprake is van vergoeding.

  Een multifocale- of torische lens is bij bepaalde indicaties ook medisch-specialistische zorg. Dit is aan de oogarts om te beoordelen.

  Michiel

Reageren Onderliggend
Geen gegevens