Vergoeding: ADD onderzoek

Goeiedag, ik ben een 18 jarige en wil graag een ADD onderzoek laten doen, maar ik weet niet of ik hiervoor moet betalen met mijn verzekerinf en zo ja, hoeveel dat gaat zijn. Ik heb een basisverzekering met maximaal eigen risico met ziezo tand 1, dus eigenlijk de goedkoopste verzekering met tandartsenverzekering.

Iemand enig idee?

 •  ,

  Een  ADD ( attention deficit disorder) onderzoek moet via een psycholoog of psychiater ( zie https://www.hersenstichting.nl/alles-over-hersenen/hersenaandoeningen/add). Je hebt daar een verwijzing van de huisarts voor nodig. De kosten zullen in ieder geval hoger zijn dan je maximale eigen risico van €885. Dus dat bedrag moet je in ieder geval reserveren. 

  Je vermeldt niet WELKE Ziezo verzekering je hebt: de ZIEZO Selectief of de ZIEZO Basis , resp. €105,25 en €108,75 per maand zonder extra Eigen Risico en €83,25 en €86,75 met maximaal eigen risico. Dit kan van belang zijn als je naar een psychiater, verbonden aan een ziekenhuis zou willen gaan. Bij de Selectief versie kun je maar van 'n beperkt aantal ziekenhuizen gebruik maken.

 • Offline

  Hallo Lisa3,

  Een ADD onderzoek vergoeden wij vanuit de basisverzekering als onderdeel van een GGZ Basis of Specialistische GGZ behandeling. Voor deze vergoeding betaal je zoals Feina ook aangeeft je eigen risico en heb je een verwijzing nodig van je huisarts. Je kan er inderdaad vanuit gaan dat jouw hele eigen risico van € 885,- hieraan op gaat.

  Voor de hoogte van de vergoeding is het van belang dat wij een contract hebben met jouw zorgverlener. Je vindt al onze gecontracteerde zorgverleners in onze zorgzoeker (www.zk.nl/zorgzoeker). Het maakt niet uit wat voor basisverzekering je hebt. Een behandeling in verband met GGZ valt namelijk niet onder de selectieve contractering van de ZieZo Selectief. (@Feina je vindt dit terug in artikel A 4.3.4 van onze voorwaarden).

  Je kan voor 2020 je vrijwillig eigen risico aanpassen. Het is wel belangrijk om goed na te gaan of dat in jouw geval zin heeft. Een ADD onderzoek wordt als onderdeel van een behandeling GGZ vergoed (Basis of Specialistisch). Is deze behandeling al gestart (in 2019)? Dan worden de kosten ook op 2019 geboekt en dus ook verrekend met je eigen risico van 2019. Is er nog helemaal geen behandeling gestart én start je deze pas in 2020? Dan kan je nu nog voor 2020 je eigen risico aanpassen. Het is dus erg belangrijk om te weten of er al een behandeling loopt! Heb je hulp nodig om dit na te gaan, laat het me dan gerust even weten. Dan kijken we samen verder.

  Groeten, Joram