Huidtherapie behoort tot fysiotherapie????

Ik vond in de Zorgzoeker toevallig de zorgsoort huidtherapie. Voor de vergoeding wordt verwezen naar fysiotherapie. Dat begrijp ik niet. Zie de bijlage.

 • Offline

  Goedemorgen Feina,

  Bedankt weer voor je bericht hier. Goed dat je aan de bel trekt met dit signaal over huidtherapie en de verwijzing naar fysiotherapie.

  Ik heb de bijlage die je stuurde bekeken en ben op zoek gegaan naar informatie. Manuele lymfedrainage mag worden uitgevoerd door een huidtherapeut. De vergoeding van manuele lymfedrainage valt onder de noemer fysiotherapie en oefentherapie. Doordat deze behandeling mag worden uitgevoerd door een huidtherapeut, zie je dit staan op de betreffende pagina waarvan je een printscreen maakte. Zie ook deze pagina onder het kopje Waar kunt u terecht? en U krijgt bepaalde therapieën alleen vergoed als uw therapeut staat ingeschreven.

  Groet,

  Jasper

 •  , In de toelichting bij huidtherapie had natuurlijk direct moeten staan dat het alleen manuele lymfdrainage betreft. Op deze manier verwijzen heeft geen zin. Het heeft alleen zin als het direct leidt naar de manuele lymfdrainage.

 • Offline als antwoord op feina:

  Dag Feina, 

  Mijn collega die verantwoordelijk is voor de zorgzoeker, heb ik gevraagd mee te kijken naar het signaal. Wanneer ik meer nieuws heb, laat ik van mij horen.

  Fijne feestdagen.

  Groet,

  Jasper