Maagverkleining AZ Sint-Jan Brugge > DR.DILLEMANS

Dag allen,

Ik heb een vraag m.b.t. een gastric sleeve
Het is bijna 2020 en ik overweeg over te stappen naar Zilverenkruis.

Ik zit sterk na te denken om de stap te nemen om een gastric sleeve operatie te ondergaan.

Nou hoor ik hele goede verhalen over Dr Dillemans van het AZ Sint-Jan Brugge.
Ik wil graag daar een maagverkleining ondergaan..
De verwijzing van de huisarts heb ik al binnen.

Wordt dat vergoed? En welke pakket zou ik moeten nemen?

Graag hoor ik van u

 • Offline

  Hoi Aniek, 

  Wat leuk om te horen dat je er over denkt bij ons een verzekering af te sluiten. 

  Een Gastric Sleeve operatie is een grote beslissing. Ik kan me voorstellen dat je graag naar een ziekenhuis gaat waar je een goed gevoel bij hebt. 

  AZ Sint-Jan Ziekenhuis, Campus Sint-Franciscus Xaverius en AZ Sint-Jan Ziekenhuis, Campus Sint-Jan zijn voor 2020 gecontracteerd. 

  De vergoeding van een maagverkleining komt uit de basisverzekering vandaan en valt onder het eigen risico. Als je kiest voor een gecontracteerd ziekenhuis in het buitenland krijg je de behandeling 100% vergoed en hoef je de behandeling niet vooraf aan te vragen. Hier: https://www.zilverenkruis.nl/consumenten/vergoedingen/Paginas/Niet-spoedeisende-zorg-in-het-buitenland.aspx op de site kan je de uitleg vinden van de vergoeding. 

  De arts bepaalt of de Gastric Sleeve passend is in jouw situatie naar aanleiding van je verwijzing en een consult met jou en of je aan de criteria voldoet voor vergoeding uit de basisverzekering vandaan. 

  Is mijn uitleg zo in orde voor je Aniek? Als je er nog vragen over hebt weet je me te vinden! 

  Groeten Andrea

 • Offline

  Aan welke voorwaarde moet je voldoen om voor een maagverkleining in aanmerking te komen? 

  1.  ik zit in een rolstoel
  2.  ik kan slecht bewegen
  3.  ik ben afhankelijk van andere mensen en van een soort tafeltje dek je.

  Wie weet dit?

  Miranda

 • Offline

  Dag Ninn,

  Een maagverkleining wordt vergoed voor mensen die obesitas hebben, en waarvan de indicatie in een voortraject is vastgesteld door een medisch specialist (zoals een chirurg of internist). Daarnaast gelden deze aanvullende voorwarden:

  - de persoon heeft een Body Mass Index (BMI) van 40 of hoger of;
  - een BMI tussen de 35 en 40 en heeft ernstige problemen door het overgewicht die niet met medicijnen te behandelen zijn.

  De medisch specialist in het ziekenhuis beoordeelt of je een behandeling vergoed krijgt. Is dat het geval, dan vergoeden wij de kosten volledig op het eigen risico als je naar een ziekenhuis dat gecontracteerd is voor de behandeling. Deze vind je in de Zorgzoeker:

  https://zorgzoeker.zilverenkruis.nl/

  Je zoekt op 'maagverkleining' in combinatie met jouw basisverzekering en postcode of plaats. Voor het 1e consult hebt je een verwijzing nodig van je huisarts. In een gecontracteerd ziekenhuis vergoeden wij consulten volledig maar wederom op het eigen risico na. De behandelend arts neemt vervolgens tijdens het consult met je door wat de mogelijkheden en eventuele vervolgstappen zijn.

  Is alles duidelijk voor zover? Laat het mij weten als je nog vragen hebt.

  Bart