Kan je een aanvullende tandarts verzekering nog wijzigen tot 31 jan 2020?

Kan je een aanvullende tandarts verzekering nog wijzigen tot 31 jan 2020?

Ik wacht op een begroting van de tandarts voor de opbouw van tanden na het verwijderen van mijn beugel. Dan pas weet ik welke aanvullende verzekering geschikt is. Bijn mijn weten kon je vroeger nog 1 maand na de jaarwisseling de aanvullende tandarts verzekering afsluiten of wijzigen. Klopt dat nog tseeds voor het jaar 2020?

 • Hallo  , alle aanvullende verzekeringen en ook de tandartsverzekering kunnen tot 31 januari gewijzigd worden. Zie ook deze link en de bijlage. 

  PS voor de drie- en viersterren tandartsverzekering moet wel een acceptatieprocedure doorlopen worden. Als er kosten te verwachten zijn, wordt u niet geaccepteerd. Dit geldt ook voor bestaande verzekerden. Zie  hier .

  Zie het vragenformulier. 

  Kan ik geweigerd worden voor een tandartsverzekering? Alleen voor de tandartsverzekeringen met 3 en 4 sterren geldt een medische acceptatie. Wij stellen een aantal vragen over de conditie van het gebit van de aanvrager. Als blijkt dat er veel mondzorg nodig is, kunnen wij deze polissen helaas niet aanbieden. Als u online uw tandartsverzekering aanvraagt dan kunt u deze vragen online beantwoorden. Wilt u vooraf deze vragen inzien? Dan vindt u deze vragen op het aanvraagformulier. Er gelden geen wachttijden voor een tandartsverzekering bij Zilveren Kruis in 2018. Per 1 januari 2019 wordt er een wachttijd ingesteld bij de vergoeding voor orthodontie uit de aanvullende verzekering.

 • Offline

  Goedemorgen JK2, je kan je aanvullende (tand) verzekering inderdaad aanpassen tot 31 januari 2020. De verzekering zal dan met terugwerkende kracht ingaan vanaf 1 januari. Kan je zo verder met deze informatie? 

  Groet, Kimberly