Facings

Hallo,

door jarenlange medicatie gebruik zijn mijn tanden slecht en sommige vallen uit en zitten los.
Worden facings vergoed? Zou graag mooie tanden willen ipv gele dingen in m'n mond waar ik overigens goed voor zorg

Gr Mark
  • Ik ben niet van ZK.
    Ik heb begrepen dat je recht hebt op tandzorg onder de basisverzekering , als de noodzaak hiertoe aantoonbaar te wijten is aan een andere ziekte. Maar dit is moeilijk aan te tonen. Je moet om te beginnen een tandarts vinden die dit op papier wil zetten. Ook je medisch specialist kan extra bijdragen door dit ook te bevestigen. Het artikel waarop deze vergoeding gebaseerd zou zijn, kan ik niet noemen.
  • Offline gaf het juiste antwoord op deze vraag

    Goedemorgen Mark, 

    Bedankt voor je bericht. 


    Voor Facings is geen vergoeding mogelijk uit de basisverzekering vandaan. Ik kijk graag voor je na of je een vergoeding kan krijgen uit je tandverzekering. Heb je voor mij in een privébericht je relatienummer, postcode, huisnummer en geboortedatum? Dan zoek ik je gegevens erbij. 

    Als ik zo lees heb je geen recht op vergoeding volgens een andere regeling zoals bijzondere tandheelkundige zorg dit is bedoeld voor mensen die een extreme afwijking hebben aan gebit of mond, bijvoorbeeld Schisis, de tandartsbehandeling nodig hebben voor een andere medische behandeling of extreme angst hebben voor tandarts. Bij jou komt het echt door het jarenlange medicijn gebruik. 

    Is mijn uitleg zo duidelijk voor je Mark? Als je er nog vragen over hebt of je wilt dat ik naar je verzekering kijk hoor ik het graag! 

    Groeten Andrea

  • Beste Zilveren Kruis, ik herinner me dat er ca. een jaar geleden in Kassa of Radar een onderwerp hierover is geweest. Volgens mij werd daarin gezegd dat het volgens de ZVW wèl mogelijk was om een vergoeding voor tandheelkundige zorg te krijgen als de schade het gevolg is van een ziekte. Kunnen jullie dit nog eens nakijken?
  • Offline als antwoord op feina:

    Hi Feina,

    Uit de tandartsverzekering is er inderdaad een vergoeding mogelijk voor Facings. Facings van composiet (code V15) wordt voor 100% vergoed. Facings van kunststof of keramiek (code R78 en R79) wordt voor 75% vergoed uit de tandartsverzekering. Op https://www.zilverenkruis.nl/Consumenten/vergoedingen/Paginas/Tandarts-en-mondhygienist-vanaf-18-jaar.aspx wordt dit op de vergoedingspagina uitgelegd.

    Groetjes, Reinier

  • Ik vraag me af of er een medische reden moet zijn om facings te laten plaatsen om t vergoed te krijgen
  • Offline gaf het juiste antwoord op deze vraag als antwoord op marinkajansen:

    Hoi @MarinkeJansen,leuk dat je ons opzoekt voor deze vraag. Facings worden vergoed zonder medische noodzaak .

    De vergoeding vanaf aanvullend tand één is 100% tot de max van de gekozen andartsverzekeing voor facings van composiet (code V15).

    Voor facings van kunststof of keramiek (code R78 en R79) is de vergoeding 75%

    De vergoeding per tandartscode kun je ook makkelijk nakijken in onze rekentool.

    Kun je zo verder denk je?