Geplande medische zorg in het buitenland en S2

Zilveren Kruis kan een Europees formulier afgeven, formulier S2, voor een geplande expertise behandeling in het buitenland. Hierbij wordt de zorg vergoed volgens de regels van dat land. Zie deze pagina. 

Volgens de Europese regels moet de zorgverzekeraar dit formulier echter ook afgeven, als de zorg niet tijdig in Nederland geleverd kan worden.  Deze regel kan ik niet vinden bij Zilveren Kruis. 
Mijn verzoek: wijzig de expertise pagina, zodat duidelijk wordt om welke redenen een S2 kan worden afgegeven. Volgens mij moet er zelfs aan worden toegevoegd dat hij kan worden afgegeven aan Europeanen, werkzaam en woonachtig in NL, die liever in eigen land naar het ziekenhuis gaan. ( zo staat het namelijk beschreven voor de omgekeerde situatie op liever naar Nederland .) 

Bij zorgverzekeraar de Amersfoortse staat dit zo beschreven: 

Wat als zorg in Nederland niet tijdig geleverd kan worden?
Als zorg in Nederland niet leverbaar is of niet tijdig geleverd kan worden mag u voor deze zorg naar het buitenland. Hiervoor wordt dan een S2 formulier afgegeven. Met dit formulier bent u er van verzekerd dat u binnen een medisch verantwoorde termijn zorg in België of Duitsland ontvangt.
Een S2 formulier moet altijd bij ons van te voren aangevraagd worden. Wij hebben naast een normale aanvraag voor geplande zorg ook een onderbouwing van uw Nederlandse of buitenlandse medisch specialist nodig waarom een S2 formulier noodzakelijk is.

 • Offline

  Goedemorgen Feina,

  Bedankt voor dit signaal. Ik lees in je bericht dat je graag zou zien dat op de expertise pagina meer informatie wordt geplaatst over het S2 formulier. Ik zal dit laten uitzoeken door mijn collega's van de hiervoor verantwoordelijke afdeling. Als er meer bekend is, laat ik het weten.

 • Offline

  Hallo Feina,

  Ik heb dit signaal besproken met mijn collega's die de website beheren. Zij gaven aan dat zij in samenwerking met de afdeling Buitenland bezig zijn met het vernieuwen van een deel van de buitenland pagina's op de website. Ze nemen jouw signaal hierbij mee. Wanneer deze vernieuwingen zichtbaar zijn op de website is nog niet bekend. 

  Groet,

  Jasper