Heb ik een extra verzekering nodig voor de wintersport?

ik heb een basisverzekering met een aanvullende verzekering 1 ster. Moet ik mij nog extra verzekeren?

Als ik zo naar de vergoedingen kijk lijkt het mij van niet.

 • Qua medische kosten heb je geen reisverzekering nodig. Immers spoedeisende hulp wordt ( onder inhouding van eigen risico) geheel vergoed op basis van de afgesloten aanvullende verzekering. 
  Maar.... wat had je je voorgesteld over het onderdeel opsporing en redding? Dit zit wel in een reisverzekering en niet in de zorgverzekering. Als je al een doorlopende reisverzekering hebt , hoef je je alleen bij te verzekeren voor de Wintersport. De meeste reisverzekeringen ( maar niet allemaal) vergoeden ook de kosten van het eigen risico. Kijk hiervoor op de website van de Consumentenbond. Bij een reisverzekering zijn ook verzekerd de extra terugreiskosten in geval van ernstige ziekte of overlijden van een naast familielid. Ook zijn verzekerd de onverwachte kosten ten gevolge van een natuurrramp en de extra reis- en verblijfskosten in het geval van een ziekenhuisopname. Vaak wordt wel als eis voor vergoeding gesteld dat de reizenden bij dezelfde reisverzekeraar verzekerd moeten zijn. 

 • Offline

  Hallo Rita, leuk dat je deze vraag op onze community stelt.
  heeft je al op weg geholpen, dankjewel.

  Voor spoedeisende zorg ben je goed verzekerd vanuit de basisverzekering met de Aanvullend 1 ster: www.zilverenkruis.nl/.../Spoedeisende-zorg-in-het-buitenland.aspx. Voor andere kosten, zoals het verlies of diefstal van je spullen en wat Feina aangeeft, kan je een reisverzekering afsluiten.

  Kun je verder met deze informatie? Ik wens je alvast een hele fijne vakantie!
  Groet, Kim