Bril vs gehoor

Iemand met slecht gehoor heeft een handicap.
Hier staat een redelijke vergoeding voor gehoorapp ed. Er moet eigen bijdrage betaald worden.

Waarom word er bij brildragers maar zo weinig vergoed?
Kan daar ook naar gekeken worden? Dat wanneer je bijv boven -5 dioptrieen oid uitkomt je wel recht heb op een hogere vergoeding?
Volgens mij heb je dan ook een handicap. ( hier met -7 behoorlijk iig)
150 euro ( 3 ster, per 3 jr) is echt weinig voor een bril bij goede opticien weg...net 1 glas zeg maar..
Weet dat dit eigen keuze is. En ook nasr pearl oid kan gaan. Maar met lastige ogen ben je beperkt.

 • Offline gaf het juiste antwoord op deze vraag

  Dag Nvp, 

  Dank je voor je bericht!

  Ik begrijp je punt. Waarom is er een hogere vergoeding voor een hoortoestel dan voor een bril, beide zijn toch beperkingen?

  De overheid bepaalt de inhoud van de basisverzekering. Hierin heeft zij bepaald dat er wel een vergoeding voor een hoortoestel is, maar geen vergoeding voor een reguliere bril. Er zijn wel vergoedingen voor een bril uit de basisverzekering. Deze gelden echter alleen voor verzekerden tot 18 jaar en slechtzienden.

  Dat betekent dat een vergoeding van een bril uit de aanvullende verzekering kan komen. Wij hebben ervoor gekozen om dit in de aanvullende verzekering van 2 sterren of hoger op te nemen.

  Bij het bepalen van de vergoeding kijken we ook altijd wat dit voor invloed heeft op de premie. Hoe hoger de vergoeding, hoe hoger de premie om deze vergoeding ook te kunnen betalen.

  We hebben geprobeerd met de huidige aanvullende verzekeringen een balans te vinden tussen vergoedingen en premies. Zodat enerzijds mensen iets hebben aan de vergoedingen. En anderzijds de premie voor zoveel mogelijk mensen betaalbaar is.

  Ik geef je tot slot ook graag het gedeelte op ons forum mee waarin je mee kan denken met ons beleid en vergoedingen. Dat vind je hier. 

  Heb ik je zo wat meer inzicht gegeven in het verschil tussen de vergoedingen van een hoortoestel en bril? Heb je nog vragen, altjd welkom!

  Groeten,

  Bas