Vergoeding kosten tandarts/implantaten na ongeval (in verleden).

Ik ben sinds 2013 verzekerd bij zilveren kruis. In 2014 ben ik mishandeld, en er was geen sprake van een wederzijdse vechtpartij, maar zinloos geweld. Als gevolg hiervan was o.a. mijn kaak gebroken en gebit beschadigd, waardoor ik o.a. 5 nieuwe kronen en 2 implantaten nodig heb/had. De kosten lopen in de tienduizenden euros en nu moet een implantaat weer opnieuw. Ik heb een aanvullende verzekering met 3 sterren en 2 sterren tandverzekering. Dit betekent dat ik 500 euro per jaar ontvang om de tandartskosten te dekken.

Helaas ben ik er nog lang niet en ik kan dit niet bekostigen. Mijn voortand-implantaat+kroon valt er elk moment met schroef en al uit, en mijn kies mist nog een kroon. Er was geen mogelijkheid voor een brug of enkel losse kronen zonder implantaten als constructie, door gebrek aan ruimte in de kaak en door de vernieling aan mijn kaak. De wederpartij heeft na een boel rechtszaken maar een klein deel aan schade vergoed, en ik kan er niet meer uit halen wat betreft schadevergoeding.

Nou zag ik: Tandheelkundige zorg als
gevolg van een ongeval. Hier staat dat vechtpartijen in het geval van zelfverdediging hier onder vallen, als je op dat moment ook verzekerd was bij ZK, en dezelfde verzekeringen had, en binnen een jaar bent gestart met behandelingen. Er was niet eens sprake van zelfverdediging want ik was bewusteloos terwijl er tegen mijn hoofd werd geschopt.

Hier vond ik de informatie:

www.zilverenkruis.nl/.../aanvragen-vergoeding-van...

Mijn vraag is dus, kan ik niet vergoedingen krijgen voor de monsterlijke tandartsnota's van de afgelopen - en de komende jaren bovenop de dekking van maximaal 500 euro die ik tot nu toe als enige heb kunnen benutten voor deze  onbetaalbare maar noodzakelijke tandartskosten?

Nog 2 vraagjes:

1. Valt dit onder kunstgebit op implantaten? Gedeeltelijke protese? Waar vallen kronen en losse implantaten en de hele opbouw, botopvulling, en de chirurgie eromheen onder?

2. Maakt het voor een vergoeding iets uit of ik de behandeling laat uitvoeren door een tandarts/implantoloog die gespecialiseerd is of door een kaakchirurg?

 • Offline gaf het juiste antwoord op deze vraag

  Goedenavond Pastafari,

  Laat ik beginnen door te zeggen dat ik echt enorm van je verhaal geschrokken ben. Wat een enorme droeftoeters om iemand op zo'n manier te grazen te nemen. Heel vervelend dat je na zoveel tijd naast de klachten nog zo met de kosten bezig bent. Begrijpelijk dat deze vergoeding voor jou een uitkomst zou zijn.

  De pagina die jij me doorstuurt is de pagina voor zorgverleners (tandarts, kaakchirurg, etc.). Ik raad je aan om onze vergoedingspagina te bekijken. Daar staan de antwoorden op jouw vragen. Zo vind je daar ook dat je voor de tandheelkundige behandelingen naar een tandarts, tandprotheticus, orthodontist of een kaakchirurg kunt gaan.

  Dit is een vergoeding die moet worden aangevraagd en beoordeeld. Jouw behandelaar dient een behandelplan bij ons in via de pagina die jij stuurde. Vervolgens beoordelen wij dat. Ik raad je dan ook aan om dit na te vragen bij degene die de behandeling uitvoert/gaat uitvoeren. Vervolgens laten we jullie beiden de uitkomst weten.

  Beantwoordt dit je vraag/vragen zo? Laat het even weten als er nog iets mist.

  Vriendelijke groet, Michiel