Verhoging eigen risico maagzuurremmers

Hallo, 

Bijna 15 jaar geleden is bij mij de diagnose Barrett slokdarm gesteld. Daarvoor slik ik maagzuurremmers Esomeprazol) omdat ik dus een chronische aandoening heb. Nu gingen de medicijnen dit jaar naar een andere leverancier want dat zou goedkoper zijn. Nu betaal ik dit jaar 24euro eigenrisico t.o.v. 15euro vorig jaar. En dit gaat er bij mij niet in. Ik hoop dat iemand hier dat me kan uitleggen. 

Bvd, 

Grt, 

Michel

  • De prijzen van medicijnen kunnen variëren. Er zijn wereld-wijde tekorten, dus een prijsstijging is niet gek. Om de ( kale) prijs van een medicijn te vinden kijkt u op www.medicijnkosten.nl. Er zijn tabletten/capsules van 20 mg en 40 mg. De laagste prijs voor de 20 mg capsule is €1,41 per 22,5 stuks. De hoogste prijs hiervoor is €3,92. De laagste prijs voor 22,5 tabletten is €0,87. U kunt zelf berekenen hoeveel dan de prijs per jaar is. Hierbij moet u nog ca. €6 optellen voor het tarief van de apotheek. ( Mits het 1x per jaar geleverd krijgt (deze €6 wordt namelijk berekend bij elke aflevering)). 

  • Michel, heb je ook aan de apotheek gevraagd om uitleg? hielp je op weg met een uitleg over de nieuwe bedragen die je betaalt voor je medicatie.

    Er kunnen inderdaad verschillende redenen zijn voor een prijsverschil bijvoorbeel de kosten die gerekend voor de dienstverlening van de apotheek.
    De vergoeding van medicijnen wordt mede bepaald door de prijzen in de nationale geneesmiddelenlijst. 

    Mag ik jouw relatienummer, postcode, huisnummer en geboortedatum? Kijk ik even mee naar je polis, snap dat je dit verschil heel groot vindt. 

  • Ik bestel ze per 90 stuks 40mg en het zijn capsules.