Geen huisarts, wat dan?

Tijdens deze Corona crisis gaat de Nederlandse zorg ervan uit dat iedereen een huisarts heeft. Helaas is dat niet het geval omdat er te weinig huisartsen zijn. Zorgverzekeraars hebben ook een wettelijke zorgplicht ( dacht ik). Dus wat te doen als er patiënten zijn die vermoedelijk Corona besmet zijn, maar geen huisarts hebben? Dit is ook een vraag aan de GGD, het RIVM en de minister.

 • Offline gaf het juiste antwoord op deze vraag

  Hoi Feina, 

  Iedereen kan een huisarts bellen in de plaats waar hij op dat moment is. Ook als hij daar niet als patiënt staat ingeschreven. Elke huisarts kan je verder helpen. Ook als het niet gaat om het Corona virus. 

  Als iemand niet staat ingeschreven bij een huisarts kan er contact opgenomen worden met de zorgcoach. Die gaan dan voor diegene opzoek naar een huisarts in de buurt die nog patiënten aanneemt in de praktijk.


  De zorgcoach is bereikbaar op 071 364 02 80.

  Groeten Andrea

 • Wat moet iemand doen die denkt besmet te zijn met het Corona virus , maar geen huisarts heeft? Bestaan er ook algemene “ spoed-huisartsen”? Immers op dat moment is er een spoed situatie en de patiënt is ook te ziek om op dat moment contact op te nemen me de zorg coach. Beschikt Zilveren Kruis over een pool huisartsen? 

 • Offline als antwoord op feina:

  In dat geval zou iemand toch contact op moeten nemen met een huisarts in de buurt. Mochten ze contact met ons opnemen, kan de Zorgcoach hiermee helpen. En anders zouden ze zelf contact op moeten nemen met een huisarts, of ziekenhuis. 

  Reinier