Behandelindex voor fysio

Hallo,

Ik ben geen verzekerde bij ZK maar wil toch een vraag stellen op het forum van ZK. Ik heb een chronische indicatie voor fysio (reguliere zitting). Nu zit ik bij een verzekeraar die de behandelindex niet gebruikt voor het sluiten van contracten. In het inkoopbeleid van ZK lees ik dat voor de basis overeenkomst de index niet gebruikt word. 

Voor de plusovereenkomst werd eerder de landelijke index gebruikt, betekend dit dat chronisch patiënten van een andere verzekeraar ook meetellen en dus voor de praktijk nadelig zijn voor het sluiten van een contract met ZK?

Nu lees ik in het inkoopbeleid van 2020 dat de landelijke index vervangen is door een index die bepaald is op basis van declaraties aan ZK. Hoe zwaar tellen chronische patiënten hierin mee? 

Zou je hier in theorie de kwaliteit van behandeling mee naar beneden kunnen halen? Bijvoorbeeld als je eerste gewend was 1 x in de week naar de fysio te gaan dat de therapeut erop aandringt dat je maar 1x in de twee weken komt? (omdat dit beter is voor zijn index)

Bovenliggend Reageren Onderliggend
Geen gegevens