Tandarts bezoek in Nederland vanuit het buitenland

Hoi,
(Geen idee of ik dit op het juiste forum plaats)
Ik woon op dit moment voor een jaar als au-pair in Ierland. Ik heb een dekende verzekering bij Tasman mocht er iets gebeuren op reis. Nu is het zo dat ik hierdoor m’n Nederlandse zorgverzekering moet laten beoordelen door svb en dat die waarschijnlijk word opgezegd omdat ik geen resident meer ben van Nederland voor langere tijd.

Ik ben niet echt op m’n gemak bij de tandarts en daarom heb ik altijd een vaste tandarts waarop ik kan vertrouwen in Nederland. Nu ga ik voor een weekje naar huis en wil ik in die tijd ook naar de tandarts. Weet iemand hoe dit zit met mijn zorgverzekering en betaling? Want ik snap er niks meer van ?

Gerline

Bovenliggend Reageren
  • Offline als antwoord op gerlinedepater:

    Hi Gerlinde,

    Goed dat je dit even checkt. Het is inderdaad zo dat als je geen verzekering hebt en naar een tandarts gaat, dat je de rekening aan hen kan betalen. Het kan ook zijn dat je later een rekening krijgt via Famed zoals Feina aangeeft. Als je wel nog verzekerd bent, kan de tandarts ook de kosten rechtstreeks bij ons declareren. De kosten die niet vergoed worden, worden dan verder bij jou in rekening gebracht door de tandarts. 

    Maakt dit het wat duidelijker?

    Groetjes, Reinier

Onderliggend
Geen gegevens