Stotteren, waarom geen vergoeding voor instituut met goede resultaten?

Onze zoon van bijna 8 heeft al vanaf zijn tweede logopedie voor wat begon met open mond gedrag. Later rond zijn derde begon hij te stotteren dus door naar een stotter therapeut. Eigenlijk wordt het alsmaar slechter in plaats van beter. We hebben nu meerdere deskundigen van instituten geraadpleegd en daar zouden ze hem kunnen helpen. Wij willen graag naar Del Ferro, goed gevoel, klik met zoon en contactpersoon en goede resultaten. Waarom is er geen vergoeding hiervoor?

 • Offline gaf het juiste antwoord op deze vraag

  , ik snap je vraag. Ik zie dat de zorg van Del Ferro door een aantal zorgverzekeraars vergoed wordt vanuit hun aanvullende verzekering. Het klopt dat wij hiervoor geen vergoeding hebben opgenomen in onze aanvullende verzekering (en de overheid heeft het niet opgenomen in het basispakket).

  Dat we bepaalde zorg niet opnemen in onze aanvullende verzekering wil niet zeggen dat wij dit geen goede zorg vinden. Bij het bepalen van wat er wel of niet wordt opgenomen in onze aanvullende verzekeringen proberen wij altijd een gebalanceerde keuze te maken tussen vergoeding, premie en behoefte. Alles opnemen in de aanvullende verzekering is niet mogelijk. Wellicht dat het wel iets is voor ons om naar te kijken. Ik wil je dan ook uitnodigen je vraag als idee aan te leveren. Je kan dat hier doen: forum.zilverenkruis.nl/.../Innovatielab. 

  Heb je nog vragen, stel ze ook gerust.

  Groeten, Joram

 • Offline

  Hallo  ,

  Ik denk dat  het antwoord op je vraag al gegeven heeft. Je kunt eventueel kijken of je volgend verzekeringsjaar je verzekering kunt afsluiten bij iemand die het wel vergoed. Als je dat gaat doen wil ik je adviseren om goed uit te rekenen of het afsluiten van de aanvullende verzekering wat voor je oplevert. Een aanvullende verzekering afsluiten voor een bepaald iets is vaak duurder dan de daadwerkelijke kosten.