Waarom allemaal zo moeizaam

Hallo beste mensen , 

Vraag me af waarom alles met betrekking tot het verlengen van het PGB persoonlijke vergoeding zo moeizaam moet gaan!?

Ben nu al twee weken op zoek naar een HBO verpleegkundigen voor de verlening documenten in te vullen .

Vandaag contact gehad met een Zorgcoats ze heeft mij netjes een mail adres gegeven . 
Maar de hulp heeft het telefoneren wat voor mij erg moeilijk is overgenomen.
Krijg je daar een hatelijk antwoord Hoe komen ze erbij het Zilveren Kruis hun hadden geadviseerd !!?? Hoorde bij mijn eigen Gemeente !

Daar ben ik al 2 weken mee bezig . Maar geen enkele positieve reactie .

Waarom wijst het Zilveren Kruis geen vaste verpleegkundige aan om te indiceren??

Word er zó moe van . 

 • Offline gaf het juiste antwoord op deze vraag

  Goedemorgen Mieke,

  Wat vervelend dat je zo lang bezig bent met het zoeken naar een HBO verpleegkundige voor het verlengen van je PGB. Ik snap dat je hier moe van wordt.

  Wij regelen geen wijkverpleging en kunnen daarom ook geen vaste verpleegkundige aanwijzen voor het indiceren. Dit geldt ook voor bijvoorbeeld als je fysiotherapie nodig heeft. Je hebt zelf een vrije keuze in naar welke fysiotherapeut je gaat. In onze zorgzoeker als je zoekt op wijkverpleegkundige zorg kun je zien met welke wijkverpleegkundigen wij afspraken hebben.

  zorgzoeker.zilverenkruis.nl/


  Mocht je er niet uitkomen via de zorgzoeker adviseer ik je toch opnieuw contact op te nemen met mij collega's van de afdeling zorgcoach. Het telefoonnummer is  071 3640360. Op werkdagen bereikbaar van 08:00 tot 18:00 uur. Zij helpen je dan verder.

  www.zilverenkruis.nl/.../zorgcoach

  Groeten,

  Mouniim

 •  , je vraagt je af : Waarom wijst het Zilveren Kruis geen vaste verpleegkundige aan om te indiceren??

  Dat is voor niemand aan te raden omdat we wel graag vrije keuze willen hebben en dus ook een zorgverlener die onafhankelijk is van de zorgverzekeraar.

 • Dank  en  , voor jullie reactie! Hebben gisteren gebeld met de organistatie die de Zorgcoatch had gegeven.

  Die waren zo onvriendelijk tegen onze hulp ....... op de manier hoe kom je erbij ons te benaderen ? 

  Maar zoeken verder en wachten maar af. Maar als je de wachttijden leest moet het niet té lang meer duren?.

 •  , ik stuur je ook nog even het reglement PGB 2020. Zie de bijlage. 
  De indicatie moet gesteld worden door een BIG geregistreerde HBO verpleegkundige. Let ook of er een contract met ZK is ivm de vergoeding van de factuur voor deze indicatiestelling. De indicatie moet bij jou thuis en in jouw aanwezigheid worden opgesteld. 

 • Offline

  Hallo ,

  Wat vervelend dat het vinden van de juiste persoon zoveel opstakels oplevert. Ik lees hier op het forum wel meer berichten dat aanvragen van PGB bij ZK moeizaam verlopen. Alleen lijkt het in dit geval niet bij ZK te liggen maar bij de instanties die de indicatie moeten stellen.

    Het inderdaad belangrijk om naar contractering te kijken van de zorgverlenner maar dit is natuurlijk afhangkelijk van de polis van , in het geval van een restitutiepolis heeft ze 100% keuzevrijheid.

  misschien kun je opzoek naar een ZZP verpleegkundige. Op Facebook zijn groepen waarin je een oproep kunt plaatsen. Het is in dit geval maar een eenmalige opdracht van een aantal uren!

 • Goeiemorgen   en  ,

  En natuurlijk alle mensen die misschien meelezen . Waarschijnlijk zal ik anders denken dan andere , maar begrijp echt niets van het gedoe om een indicatie heen !

  Heb er al zoveel gehad ,heb MS en daar wordt je nu eenmaal niet beter van jammer genoeg ! Je mag blij zijn met een beetje stabieliteit . Maar dat ik een vrije keuze heb was mij niet bekend 

   . Dan kan er verder gekeken worden als het rijtje . Maar misschien reageren deze nog op de mail !? Waarschijnlijk is het ook drukker i.v.m de Corona . 

  Dank voor jullie meedenken en een fijne dag .

  Groet.

  Mieke ???

 • Goedemorgen allemaal ,

  Wil even laten weten dat er inmiddels een afspraak staat op de 25 ste .

  Gelukkig allemaal weer gelukt  

  Bedankt voor het meedenken ?.

  Groet Mieke .???

 • Offline als antwoord op miekedezeeuw:

  Goedemorgen Mieke,

  Wat fijn dat er een datum is gevonden! Geen dank hoor, goed dat je hier laat weten waar je tegenaan loopt. En blijf dat vooral doen! Groetjes, Laura