Afgevallen sensoren Freestyle Libre

Sinds februari gebruik ik de Freestyle Libre sensor, een ware verademing t.o.v. vele malen per dag bloed prikken.


De eerste twee zendingen waren perfect, zij 't wat moeilijk te verwijderen omdat ze zo goed plakten........... vanaf de derde zending is 't kommer en kwel: de ene na de andere sensor valt er gewoon vanaf! Waar ze in 't begin nog vergoed werden door Abbot, kreeg ik nu te horen dat het  'uit coulance' was en ik vanaf nu dan maar zélf nieuwe bij moet kopen Open mouth 


Zo links en rechts hoor ik meer klachten over het blijven plakken van de sensoren, maar Abbot houdt bij hoog en laag vol nergens van te weten/klachten te hebben gekregen!

Abbot geeft dus niet meer thuis, de leverancier (in dit geval de diabeteswinkel) is met handen en voeten gebonden aan de te verstrekken aantallen. Ik kom nu dus tot nu toe voor dit jaar 2 sensoren te kort, over hoe dan te handelen is niets duidelijk want met 1 potje teststrips per kwartaal ga ik dat ook niet redden!! 

Kortom Zilveren Kruis: hier is een klusje voor jullie door te eisen dat Abbot goed werkende producten levert, zo niet: dan een nieuwe vergoeden c.q. opsturen!

Bovenliggend
 • Offline

  Halo tt,

  Ik ben niet van ZK dus kan je geen volledige antwoord geven. Ik weet dat dit een redelijk nieuw product is dus hoe dit met de vergoeding zit durf ik niet te zeggen. Wel weet ik dat een leverancier in dit geval Abott een goed werkend product moet leveren. Ze zijn zoals je hier boven schrijft geleverd door diabeteswinkel. In dit geval zal je dit moeten oplossen met diabeteswinkel die zijn aanspreekpunt voor jou. De leverancier kan dit dan op hun beurt weer oplossen met Abott.

  Het is een ieder geval de moeite waard de klachten over de stickers wel te melden bij Abott zo kunnen ze niet meer aangeven dat ze er nog nooit iets over gehoord hebben. Hoe meer mensen dit melden hoe beter dit signaal.

  Ik neem aan dat er ook een paar reserve worden vergoed omdat dit een kwetsbaar product is. Maar hiervoor moet je toch echt bij ZK zij.

  Groet,

  Jesse

 • als antwoord op jesse:

  Indien er foutmeldingen, verstoppingen, bloedingen etc. komen wordt het vergoed, zij het vaak met de nodige moeite.......... 'afvallen' hoort hier niet meer bij. DVN-winkel mag van het ZK alleen de max van 26 sensoren per jaar leveren........

Reageren Onderliggend
Geen gegevens