Afgevallen sensoren Freestyle Libre

Sinds februari gebruik ik de Freestyle Libre sensor, een ware verademing t.o.v. vele malen per dag bloed prikken.


De eerste twee zendingen waren perfect, zij 't wat moeilijk te verwijderen omdat ze zo goed plakten........... vanaf de derde zending is 't kommer en kwel: de ene na de andere sensor valt er gewoon vanaf! Waar ze in 't begin nog vergoed werden door Abbot, kreeg ik nu te horen dat het  'uit coulance' was en ik vanaf nu dan maar zélf nieuwe bij moet kopen Open mouth 


Zo links en rechts hoor ik meer klachten over het blijven plakken van de sensoren, maar Abbot houdt bij hoog en laag vol nergens van te weten/klachten te hebben gekregen!

Abbot geeft dus niet meer thuis, de leverancier (in dit geval de diabeteswinkel) is met handen en voeten gebonden aan de te verstrekken aantallen. Ik kom nu dus tot nu toe voor dit jaar 2 sensoren te kort, over hoe dan te handelen is niets duidelijk want met 1 potje teststrips per kwartaal ga ik dat ook niet redden!! 

Kortom Zilveren Kruis: hier is een klusje voor jullie door te eisen dat Abbot goed werkende producten levert, zo niet: dan een nieuwe vergoeden c.q. opsturen!

Bovenliggend
 • Offline

  Mijn man heeft ook die sensoren en er is ook al 3 keer een spontaan afgevallen. Het kostte wat moeite maar hij kreeg nieuwe opgestuurd. Bij het laatste gesprek vroegen ze of ik toestemming van mijn man had om dit gesprek te voeren en hij moest eerst aan de lijn komen om toestemming te geven. Wat een flauwekul want hij belt zelf nooit, daar heeft hij een gruwelijke *** aan. Maar dit vond ik redelijk overdreven. Ik ben benieuwd wanneer de volgende eraf valt en wat er dan gebeurt. Dat ze geen klachten erover hebben is dus grote onzin want die hebben ze van mij dus al 3x gehad.

 • hoi nanny,
  erg overdreven van de leverancier om te zeggen dat je de eerste bent met dat probleem, ikzelf heb het al veel vaker gehoord en veel mensen gebruiken daarvoor verschillende middelen om de sensor alsnog goed te fixeren.
  bij mij is het maar 1x gebeurt doordat ik te snel was na het ontsmetten met plaatsen, verder valt hij alleen af bij mij als ik een zeldzaam foutje maak door ergens achter te blijven haken.
  zie vaak tegaderm langskomen als pleister om over de sensor heen te plakken zodat het goed blijft zitten, maar er zijn meerdere mogelijkheden om het vast te zetten.

  groet mike

 • Mike, bedoel je dat je een afgevallen sensor opnieuw inbrengt en dan met eigen pleisters vastzet? 

  of: 

  zet je bij voorbaat de sensor extra vast met eigen pleisters?

 • hoi @feina,

  zal het inderdaad even iets duidelijker vertellen,
  pleister aanbrengen nadat je de sensor hebt geplaatst en dan bij voorkeur zo plakkern dat er op de sensor zelf geen plaklaag zit, maar dat hij wel vaster zit (zie het als een normale wondpleister, die plakt in het midden ook niet).
  een sensor terug plaatsen kan namelijk niet, het draadje wat in de huis zit is namelijk slap en wordt bij het aanbrengen doormiddel van een naaldje automatisch in de huid "geschoten" waarna de naald zich weer terugtrekt en niet achter blijft.
  hopelijk zo iets duidelijker.

  groet mike

 • als antwoord op nanny:

  Precies Nanny, dát dus!! En maar doen of IK gek ben of niet kan inschieten....... kom op zeg, na ruim 10 jaar spuiten en 'gewone' pomp met een draadje aan je lijf weet ik 't wel........ 

 • Offline als antwoord op tt:

  En nu zitten er ook geen ontsmettingsdoekjes meer in het doosje

Reageren Onderliggend
Geen gegevens