Als ik volgend jaar mijn tandartsverzekering verhoog, mag ik het dit jaar dan al gebruiken?

Ik wil eind dit jaar mijn tandarts verzekering ophogen.  Kan ik dan in 2020 al gebruik maken van mijn verhoogde tandarts verzekering?

 • Offline stelde een antwoord voor

  Dag Anita,

  Als je eind van dit jaar je tandartsverzekering wilt veranderen, dan kun je hier per 1 januari 2021 gebruik van maken. Dit kan helaas niet al in 2020.

  Je geeft aan dat je je tandartsverzekering wilt verhogen. Als je kiest voor een tandartsverzekering met 3 of 4 sterren, dan geldt er een medische acceptatie. Dit betekent dat je een aantal vragen moet invullen, die dan beoordeeld worden. Hier lees je er meer over:

  https://www.zilverenkruis.nl/consumenten/zorgverzekering/tandartsverzekering

  Groetjes, Laura

 • als antwoord op laurah:

  Laurah, als gevraagd wordt of je een behandeling verwacht , en je antwoordt hierop “ja”, dan wordt je zeker geweigerd en als je “ nee” antwoordt en er zou toch een behandeling komen, dan krijg je geen vergoeding en wordt je zelfs uit de verzekering gezet. Dus pas op! ( ik ben niet van ZK!)

 • Offline als antwoord op feina:

  Hoi Feina, leuk je hier weer te zien op Samen!

  Wat jij hier zegt is niet juist. Het is zeker niet zo dat als je 'nee' antwoordde op de vraag of je een behandeling verwacht, en er onverhoopt toch een behandeling nodig is, dat je dan geen vergoeding krijgt of uit de verzekering wordt gezet!

  Er kan altijd iets gebeuren met je gebit, waardoor je behandeling nodig hebt en je dit van te voren niet zag aankomen. 

  Anita, als jij hier nog vragen over hebt, voel je welkom om ze aan mij te stellen.

  Groetjes, Laura