Nieuwe aanvullende verzekering voor bepaalde beroepen.

Ik heb een brief gekregen waarin aangekondigd wordt dat er voor mensen met een bepaald beroep of sector een speciale aanvullende verzekering komt. Bij mij is dat de financiële sector. Ik vraag me af; hoe denkt ZK te weten dat ik in die sector werkzaam ben? Mag die informatie wel gebruikt worden in het kader van de AVG. Overigens klopt het niet eens, ik heb die sector al tien jaar geleden verlaten.

Bovenliggend Reageren Onderliggend
 • Offline als antwoord op barth:

  Hoi Lilianne,

  Zoals aangegeven heb ik jouw vragen intern voorgelegd. Ik heb inmiddels informatie gekregen.

  Je hebt de brief ontvangen omdat je deelneemt aan een collectiviteit. Op basis van de kenmerken van het bedrijf is jouw collectiviteit ingedeeld in de financiële sector. Aan de hand van die informatie sturen wij de brieven, en bieden wij een verzekering aan die het beste past bij de werkzaamheden van de sector.

  Omdat de indeling gedaan wordt op het niveau van een collectiviteit (en niet op verzekerdenniveau) is dit niet in strijd met de AVG. Wij weten daarom ook niet dat je al 10 jaar geleden het bedrijf en branche hebt verlaten

  Ik wil graag even met je meekijken naar de brief die jij hebt ontvangen, en of dit aansluit op de situatie zoals ik hierboven aangeef. Zou je mij hiervoor een privébericht kunnen sturen? Dan vraag ik wat gegevens uit en hebben wij het er verder over. Je stuurt mij een privébericht door je cursus op mijn naam te zetten. In het uitklapmenu vind je de optie om het bericht te sturen. Dank je wel alvast!

  Bart

 • Dag Bart, ik heb het even nagekeken. Mijn collectiviteit komt voort uit het feit dat ik in de verzekerdenraad zit van ZK. Vandaar dat ik in de branch financiële sector ben ingedeeld, denk ik. 

 • Goedemiddag Lilianne,

  Kun jij mij een privé bericht sturen met je relatienummer, geboortedatum, postcode en huisnummer? Ik pak dan je polis erbij om te kijken naar je collectiviteit. 

  Je kunt mij een privé bericht sturen door op mijn naam te klikken.

  Groeten,

  Mouniim