Hulpmiddelen via speciaalzaak

Zilveren Kruis wil dat vanaf volgende jaar oa diabeteshulpmiddelen via een leverancier besteld gaan worden

Ik heb de volgende bezwaren:

- Ik heb geen behandelovereenkomst met die leverancier. Is die bv BIG geregistreerd
- Zijn mijn persoonlijke gegevens daar wel in goede handen.
- Ik word gedwongen voor aflevering van de spullen thuis te zijn en mis daarmee een stuk flexibiliteit
- Mijn zorg raakt versplinterd. Want als dit door kan gaan, waar houdt het dan op. De insuline moet ik bv wel weer bij de apotheek halen
- Bezorging binnen 24 uur is ook niet per se een verbetering. Wanneer ik nu er achter kom dat ik iets mis, kan ik het overdag binnen een kwartier in huis hebben
- En in z'n algemeenheid: Er wordt wel heel makkelijk vanuit gegaan dat iedereen via internet of een app kan bestellen

Wat denken jullie daarvan

Bovenliggend
 • Offline

  Hallo, Voorheen kon ik de accu check test strips via een recept bij de apotheek ophalen zonder verdere kosten. Nu zijn we over naar de verplichte zorgverlener (waarom deed de apotheek om de hoek het niet goed of zo??onbegrijpelijke actie) maar goed het zal wel. Ik ben nu een halfjaar bezig om me aan te melden bij de door mij verkozen zorgverlener Mediq en wat schetst mijn verbazing de strips worden plotseling niet langer vergoed!!! Wat is het argument ik ben geen Insuline spuiter. Nee dat klopt gelukkig ik werk me ook kapot om dat niet te worden. Wel spuit ik een keer per week Ozempic wat dan weer 14 glicazide pillen per week scheelt. Om dit te kunnen blijven doen moet er volgens de huisarts minimaal 1 keer per week glucose getest worden vandaar de Accu Check meter en de test strips. Is het nu niet een beetje vreemd dat er voor glucose meten bij Insuline gebruik wel vergoed wordt maar om de Insuline gebruik te voorkomen wordt het niet vergoed??? Graag zie ik uw antwoord tegemoed.

  Groeten Michelkle

 • Offline als antwoord op Michelkle:

  Goedemorgen Michelkle,

  Ik snap dat je aan de bel trekt. Vreemd dat je de teststrips voorheen via de apotheek wel vergoed kreeg, terwijl je geen insulinespuiter bent, en je nu te horen kreeg dat hier geen vergoeding voor mogelijk is. 

  Ik kijk graag voor je na wat er precies aan de hand is. Wil je mij een privébericht sturen met daarin je relatienummer, geboortedatum en postcode/huisnummer? Dan ga ik voor je aan de slag.

  Groetjes, Laura

 • Offline als antwoord op Michelkle:

  Ben je eruit gekomen met het Zilverenkruis?

 • Offline als antwoord op Eric-Jan H te D:

  Wel gereageerd naar Laura maar niets meer gehoord. wel iemand hierover aan de telefoon gehad (toevallig??). Via dit medium in elk geval niets meer gehoord. Michel klessens.

Reageren Onderliggend