gehoorapparaat

Dinsdag krijg ik mijn gehoorapparaten. Nu zijn dat oplaadbare gehoorapparaten die gewoon vergoed worden. Er werd mij echter verteld dat de oplader die bij die apparaten hoort niet vergoed worden. Dat kost dus 140 euro extra. Hoe kunnen jullie nu een gehoorapparaat vergoeding dat zonder die oplader niet gaat werken. 

Dat is toch een beetje onzinnig. 

Nog een nieuwigheid is dat je dit apparaat met een appje op je mobiel harder en zachter kan zetten zodat je niet hoeft te frummelen met dat minuscuul kleine knopje aan de achterkant. Helaas heb ik geen internetabonnement en werk ik alleen met wifi dus kan ik dat appje maar heel beperkt gebruiken. Hoeveel ouderen hebben niet nog een gewone telefoon zonder dat daar appjes op kunnen. Soms denk ik wel eens dat daar niet over nagedacht wordt dat heel veel ouderen niet met een computer en nauwelijks met een gewone telefoon kunnen omgaan. 

Bovenliggend Reageren
 • Offline als antwoord op nanny:

  Dag Nanny en Mike, inmiddels heb ik wat meer duidelijkheid gekregen en dat is dat de oplader niet wordt vergoed vanuit de zorgverzekering. Ook niet bij een eerste levering. Dat betekent dat mijn eerste antwoord aan jou Nanny niet juist was. Een hoop onduidelijkheid dus. We zoeken nog uit wat de reden is en of hier mogelijk verandering in kan komen. We houden jullie op de hoogte!

  Groetjes, Laura

Onderliggend
 • Offline als antwoord op laurah:

  Er is nog druk overleg bezig omdat er kennelijk ergens staat dat het wel vergoed wordt en op een andere plek dat het niet vergoed wordt. Dus grote onduidelijkheid. Daarom wordt het bij mij wel vergoed omdat de belofte er lag dat het vergoed zou worden. Dus Mike als ik jou was zou ik ook maar eens naar het klachtenformulier gaan en namens je schoonmoeder een klacht indienen. Wie weet wat ze dan in jou geval doen. We houden ze er wel mee bezig maar misschien komt er dan duidelijkheid

 • Offline als antwoord op nanny:

  hoi nanny, 
  ik denk dat het probleem er uit bestaat dat juist nergens duidelijk staat dat de oplader niet vergoed wordt.
  en dat de oplader nu deels wordt gezien als gelijkwaardig aan de batterijen voor wat betreft het niet vergoeden,
  terwijl dat toch niet 100% gelijkwaardig is.
  voor batterijen kun je ieder ander merk gebruiken die er is op de markt, de opladers is er maar 1 van die  specifiek voor het eigen toestel is.
  ik vergelijk het maar met een laptop, die wordt ook compleet met bijhorende lader geleverd, zonder lader heb je ook daar niets aan nadat de accu leeg isThinking

 • als antwoord op mike_de_wit:

  Mike en Nanny, ik vind het heel vreemd dat een oplader niet vergoed zou worden! Laurah van Zilveren Kruis heeft het nagevraagd en “dus” zou het niet vergoed worden. Wat vreemd allemaal. Ik raad iedereen aan om dit na te vragen bij een andere zorgverzekeraar EN bij het Zorginstituut Nederland. Je kunt de zaak ook aanhangig maken bij de ombudsman zorgverzekeringen in Zeist. Ik ben benieuwd. Ik kan echt niet geloven dat ZK gelijk heeft.

 • als antwoord op feina:

  Op de website van Specsavers staat het speciale aanbod van Specsavers dat tot 30 april 2021 geldig is. Als Specsavers een bepaald aanbod doet , in dit geval betalen zij de 25% eigen bijdrage, dan mogen ze ook andere voorwaarden stellen. Je hoeft niet op deze speciale aanbieding in te gaan.  Maar dan hoeft de klant niet ALTIJD apart voor de oplader moet betalen. Lees goed de bijgevoegde advertentie van Specsavers,

 • Offline als antwoord op feina:

  Ja maar die 25% eigen bijdrage wordt geheel of gedeeltelijk vergoed door de aanvullende verzekering zie punt 2. Dus in dat geval maak je geen gebruik van de aanbieding. Bij mij was dat ook het geval volgens hen.

 • Offline als antwoord op nanny:

  hoi,
  alleen de extra vitaal aanvullende verzekering vergoed max €300 per apparaat aan eigen bijdrage, de rest van de aanvullende verzekeringen vergoeden niets helaas.
  regel 2 en 3 lijken elkaar toch een beetje tegen te spreken....
  groet mike

 • Offline als antwoord op nanny:

  Hoi Nanny,

  Het is juist goed dat dit soort situaties op Samen besproken worden. Dat houdt ons ook scherp. Een oplader wordt niet vergoed uit de zorgverzekering. zoals Laura in haar laatste bericht aangeeft. In onze overeenkomsten met audiciens staat dit ook niet. Dat geldt wel voor de 1e set batterijen bij de 1e levering. De afspraak is verder dat de audicien een functionerend toestel moet leveren.

  Of een oplader niet juist onderdeel moet zijn van het leveren van een functionerend toestel is een vraag die bij ons nog open staat, in de zin van dat het op dit moment niet vergoed wordt. Dat is natuurlijk een discutabel punt, want hoe kan je het hoortoestel gebruiken zonder oplader? Wij gaan dit voor de toekomst meenemen in onze gesprekken met audiciens. Als wij er in de tussentijd meer informatie over krijgen dan laten wij dit hier ook weten!

  @Mike. Goed punt over dat er nergens duidelijk aangegeven wordt dat de oplader niet vergoed wordt. Zolang dit het geval is denk ik dat wij dit prima onder het stukje 'wat krijgt u niet vergoed?' op de vergoedingspagina kunnen vermelden:

  https://www.zilverenkruis.nl/consumenten/vergoedingen/hoortoestel-vanaf-18-jaar

  Het verbaast mij eerlijk gezegd dat dit er niet bij staat. In onze interne database staat dit namelijk wel zo aangeven. Ik maak hier een signaal over aan. 


  Bart
 • Offline als antwoord op barth:

  Batterijen kan je ook goedkoper bij het kruitvat en bij de action kopen maar die oplader is zo apart dat je die alleen maar voor 140 euro kan kopen. Je hebt dus geen keus.

 • als antwoord op nanny:

  Nanny, het lijkt me echt zinnig om dit na te vragen bij andere zorgverzekeraars en andere audiciens. Het is volstrekt onredelijk om voor een essentieel onderdeel van het apparaat apart te moeten betalen. En navraag doen bij het Zorginstituut lijkt me ook geen slechte suggestie.  En wat de ombudsman betreft: het is mogelijk om na te gaan of hierover al klachten zijn binnengekomen en wat het resultaat was: https://www.kpzv.nl. Helaas kan ik daar niet specifiek iets over opladers van hoortoestellen vinden. 

 • als antwoord op mike_de_wit:

  Mike, regel 2 en 3 spreken elkaar niet tegen. Regel 3 zegt dat je altijd 25% wettelijk moet betalen. Regel 2 zegt dat sommige aanvullende verzekeringen dit geheel of gedeeltelijk opvangen. Aangezien een aanvullende verzekering een niet-wettelijke prive-afspraak is, klopt het dan toch da tje die 25% zelf betaalt. ( vanuit de basisverzekering gezien).