gehoorapparaat

Dinsdag krijg ik mijn gehoorapparaten. Nu zijn dat oplaadbare gehoorapparaten die gewoon vergoed worden. Er werd mij echter verteld dat de oplader die bij die apparaten hoort niet vergoed worden. Dat kost dus 140 euro extra. Hoe kunnen jullie nu een gehoorapparaat vergoeding dat zonder die oplader niet gaat werken. 

Dat is toch een beetje onzinnig. 

Nog een nieuwigheid is dat je dit apparaat met een appje op je mobiel harder en zachter kan zetten zodat je niet hoeft te frummelen met dat minuscuul kleine knopje aan de achterkant. Helaas heb ik geen internetabonnement en werk ik alleen met wifi dus kan ik dat appje maar heel beperkt gebruiken. Hoeveel ouderen hebben niet nog een gewone telefoon zonder dat daar appjes op kunnen. Soms denk ik wel eens dat daar niet over nagedacht wordt dat heel veel ouderen niet met een computer en nauwelijks met een gewone telefoon kunnen omgaan. 

Bovenliggend Reageren
  • als antwoord op mike_de_wit:

    Mike en Nanny, ik vind het heel vreemd dat een oplader niet vergoed zou worden! Laurah van Zilveren Kruis heeft het nagevraagd en “dus” zou het niet vergoed worden. Wat vreemd allemaal. Ik raad iedereen aan om dit na te vragen bij een andere zorgverzekeraar EN bij het Zorginstituut Nederland. Je kunt de zaak ook aanhangig maken bij de ombudsman zorgverzekeringen in Zeist. Ik ben benieuwd. Ik kan echt niet geloven dat ZK gelijk heeft.

Onderliggend