gehoorapparaat

Dinsdag krijg ik mijn gehoorapparaten. Nu zijn dat oplaadbare gehoorapparaten die gewoon vergoed worden. Er werd mij echter verteld dat de oplader die bij die apparaten hoort niet vergoed worden. Dat kost dus 140 euro extra. Hoe kunnen jullie nu een gehoorapparaat vergoeding dat zonder die oplader niet gaat werken. 

Dat is toch een beetje onzinnig. 

Nog een nieuwigheid is dat je dit apparaat met een appje op je mobiel harder en zachter kan zetten zodat je niet hoeft te frummelen met dat minuscuul kleine knopje aan de achterkant. Helaas heb ik geen internetabonnement en werk ik alleen met wifi dus kan ik dat appje maar heel beperkt gebruiken. Hoeveel ouderen hebben niet nog een gewone telefoon zonder dat daar appjes op kunnen. Soms denk ik wel eens dat daar niet over nagedacht wordt dat heel veel ouderen niet met een computer en nauwelijks met een gewone telefoon kunnen omgaan. 

Bovenliggend Reageren
  • Momenteel ben ik bezig met nieuwe hoorapparaten in categorie 5.

    Naar aanleiding van dit topiq heb ik zelfs nog met ZK gebeld. De medewerker gaf uitdrukkelijk aan dat de oplader van een hoorapparaat niet wordt vergoed. Hij heeft ook verteld dat de informatie op de website zou worden aangepast, zodat het duidelijk is wat wel of niet vergoed wordt. 
    Nu heb inmiddels gekozen voor een batterij hoorapparaat mede door de hoge kosten van de oplaadbare functie en de oplader.

    Voor de volgende keer zal ik beter opletten en zeker overstappen naar een betere verzekeraar.

Onderliggend
Geen gegevens