Fysio/Ergo therapie na operatie

Goedendag,

Ik ben afgelopen november geopereerd aan mijn pols en heb daarna 4 a 5 weken in het gips gezeten. Ik moest van de chirurg daarna voor therapie. Ik heb echter alleen een basis pakket en van daaruit krijg ik geen vergoeding alleen voor ergotherapie alleen volgens de assistent van de chirurg is dat niet wat ik moet hebben het moet echt fysio zijn. 

De assistent adviseerde mij contact op te nemen met jullie omdat het ook mogelijk zou kunnen zijn dat dit wordt gezien als onderdeel van de operatie en dus wel vergoed wordt vanuit de basis verzekering (heb een verwijsbrief van de chirurg voor fysio meegekregen).

Nou is mijn vraag dus is dit zo en hoe moet ik dat dan regelen tussen de fysiotherapeut en jullie zodat ik niet na die tijd voor verrassingen kom te staan. (mijn eigen risico wordt zo ie zo elk jaar al opgebruikt aan medicijnen).

BVD

 • Offline stelde een antwoord voor

  Goedemiddag Wolter72,

  Leuk dat je een account hebt aangemaakt in Samen en goed dat je deze vraag stelt. Ik hoop dat het inmiddels al wat beter gaat met je pols.

  Fysiotherapeutische zorg na een operatie wordt alleen vergoed vanuit de basisverzekering als de aandoening staat op de chronische lijst vanaf de 21e behandeling. Deze kosten komen dan wel eerst ten laste van je eigen risico als deze nog niet zijn voldaan. De fysiotherapeut weet of jouw aandoening op deze lijst staat. Indien je niet of niet toereikend aanvullend verzekerd bent dan moet je de eerste 20 behandelingen zelf betalen.

  https://www.zilverenkruis.nl/consumenten/vergoedingen/fysiotherapie-vanaf-18-jaar-chronisch

  Als je naar een fysiotherapie gaat die een contract met ons heeft vergoeden wij deze behandelingen volledig. Als je naar een fysiotherapeut gaat die geen contract met ons heeft vergoeden wij minder. In onze zorgzoeker kun je zien welke fysiotherapeuten een contract met ons hebben.

  www.zk.nl.zorgzoeker

  Groeten,

  Mouniim