Hoe lang blijft zorgverz geldig na Brpuitschrijving(geen vertrek naar buitenland

Ik vraag mij af hoe lang de zorgverzekering van kracht blijft nadat je op straat bent komen te staan.

 • Dag Tjongetjonge, goede vraag die jij hier op Samen stelt! Maar ook heftig want ik begrijp dat je op straat bent komen te staan... Dat is niet zo mooi! Kun je me daar meer over vertellen in een privébericht? Stuur je dan ook gelijk je gegevens mee? Dan kan ik je polis opzoeken in ons systeem en je verder helpen. 

  Groetjes, Laura

 • Offline

  Dag  Laurah, fijn dat je reageert op mijn goede vraag. Mijn vraagstelling geldt algemeen voor recht op zorgverzekering. Ik sta nu nog niet op straat maar binnenkort dien ik op last van de gemeente de zgn. vakantiewoning te verlaten (in coronacrisis)waar ik door woningnood gedwongen was komen te wonen.en wil graag weten waar ik dan aan toe ben indien u het automatische bericht van de gemeente van mijn BRP(Basis Registratie Personen) uitschrijving krijgt. Het is mij bekend dat iedere medelander  recht heeft op een basis zorgverzekering als deze medelander maar  in het BRP van een Nederlandse gemeente staat ingeschreven. Het is mij niet duidelijk uit jouw reactie wat de aard of samenstelling van een verzekeringspolis van invloed kan zijn op het  algemene recht op een basiszorgverzekering. 

  Graag zou ik dus willen weten hoe lang ik na uitschrijving van het BRP nog verzekerd ben voor de zorgverzekeringswet. Ik vertrek niet naar het buitenland en krijg dus de status zonder vaste woon of verblijfplaats.

  Groet, tjongetjonge

 • als antwoord op djustis:

  Hallo, volgens mij hoef je alleen aan te tonen dat je in Nederland verblijft en daardoor recht hebt op de Wet Langdurige Zorg. Kviadat recht op de WLZ heb je namelijk ook recht op de basisverzekering. Het kan wel zo zijn dat Zilveren Kruis jou gaat uitschrijven, maar als je dan kan aantonen ( door middel van kassabonnen, foto’s of wat dan ook) dat je in Nederland verblijft dan moeten ze jou wel weer inschrijven of ingeschreven houden. Met andere woorden een vast adres is niet de noodzakelijke voorwaarde voor de zorgverzekering. Hoe het precies zal verlopen weet ik niet. Ik ben benieuwd wat ZK hierover te vertellen heeft. PS ik ben dus NIET een medewerker van ZK. 

 • Offline als antwoord op feina:

  Feina,dank je voor je info. Aan je info kan ik al zien dat je geen medewerker van het ZK bent die blijkbaar om hun moverende redenen liever niet die algemene info willen geven. Aantonen dat ik 'gewoon' in ons land blijf hangen is geen probleem. Hoop dat het SVB hier ook geen issue van maakt. (aow uitkering) Nogmaals bedankt. 

 • Offline als antwoord op feina:

  Feina,dank je voor je info. Aan je info kan ik al zien dat je geen medewerker van het ZK bent die blijkbaar om hun moverende redenen liever niet die algemene info willen geven. Aantonen dat ik 'gewoon' in ons land blijf hangen is geen probleem. Hoop dat het SVB hier ook geen issue van maakt. (aow uitkering) Nogmaals bedankt. 

 • Offline als antwoord op djustis:

  Goedemorgen Djustis, Laura hier! Natuurlijk wil ik je informatie geven, waarom zou ik dat niet willen? Ik heb het voor je uitgezocht: 
  De regels van de zorgverzekeringswet gelden voor iedereen die recht heeft op de Wlz. Dit kan op basis van wonen of werken in Nederland zijn.
  Er bestaat een uitzonderingsgroep, te weten: dak- en thuislozen en mensen die verward zijn en/of psychische hulp krijgen. Deze mensen kunnen soms niet voldoen aan de voorwaarden van de zorgverzekeringswet.
  We kunnen een klant verzekeren op basis van:
  - een geldig BRP adres;
  - een werkgeversverklaring/loonstrook
  - een Wlz-verklaring van de SVB
  - Als de klant niet kan voldoen aan bovenstaande en niets verweten kan worden. Hiervoor is een verklaring 'niet- verwijtbaarheid' nodig ingevuld door een hulpverlener of maatschappelijk werker.

  Bij inschrijving van een dak- of thuisloze zijn wij verplicht een correspondentieadres te registreren. Zo voorkomen we ook dat de klant snel weer uitgeschreven wordt ivm Gerede Twijfel.

  Ik hor graag van je als je nog vragen hebt, ik wens je veel sterkte toe!