Hoe lang blijft zorgverz geldig na Brpuitschrijving(geen vertrek naar buitenland

Ik vraag mij af hoe lang de zorgverzekering van kracht blijft nadat je op straat bent komen te staan.

Bovenliggend
 • Offline

  Dag  Laurah, fijn dat je reageert op mijn goede vraag. Mijn vraagstelling geldt algemeen voor recht op zorgverzekering. Ik sta nu nog niet op straat maar binnenkort dien ik op last van de gemeente de zgn. vakantiewoning te verlaten (in coronacrisis)waar ik door woningnood gedwongen was komen te wonen.en wil graag weten waar ik dan aan toe ben indien u het automatische bericht van de gemeente van mijn BRP(Basis Registratie Personen) uitschrijving krijgt. Het is mij bekend dat iedere medelander  recht heeft op een basis zorgverzekering als deze medelander maar  in het BRP van een Nederlandse gemeente staat ingeschreven. Het is mij niet duidelijk uit jouw reactie wat de aard of samenstelling van een verzekeringspolis van invloed kan zijn op het  algemene recht op een basiszorgverzekering. 

  Graag zou ik dus willen weten hoe lang ik na uitschrijving van het BRP nog verzekerd ben voor de zorgverzekeringswet. Ik vertrek niet naar het buitenland en krijg dus de status zonder vaste woon of verblijfplaats.

  Groet, tjongetjonge

 • als antwoord op djustis:

  Hallo, volgens mij hoef je alleen aan te tonen dat je in Nederland verblijft en daardoor recht hebt op de Wet Langdurige Zorg. Kviadat recht op de WLZ heb je namelijk ook recht op de basisverzekering. Het kan wel zo zijn dat Zilveren Kruis jou gaat uitschrijven, maar als je dan kan aantonen ( door middel van kassabonnen, foto’s of wat dan ook) dat je in Nederland verblijft dan moeten ze jou wel weer inschrijven of ingeschreven houden. Met andere woorden een vast adres is niet de noodzakelijke voorwaarde voor de zorgverzekering. Hoe het precies zal verlopen weet ik niet. Ik ben benieuwd wat ZK hierover te vertellen heeft. PS ik ben dus NIET een medewerker van ZK. 

 • Offline als antwoord op feina:

  Feina,dank je voor je info. Aan je info kan ik al zien dat je geen medewerker van het ZK bent die blijkbaar om hun moverende redenen liever niet die algemene info willen geven. Aantonen dat ik 'gewoon' in ons land blijf hangen is geen probleem. Hoop dat het SVB hier ook geen issue van maakt. (aow uitkering) Nogmaals bedankt. 

Reageren Onderliggend
Geen gegevens