pgb herindicatie

Goedendag iedereen.

Ik heb een vraag over de herindicatie PGB.

Ik heb de herindicatie aanvraag met alle documenten op 20 mei 2021 geupload naar het Zilveren Kruis.

Haar indicatie loopt tot 15 juli 2021. Binnen 5 dagen zou ik een eerste reactie krijgen,dit is niet gebeurd.

(Binnen 5 werkdagen krijgt u een eerste reactie op uw aanvraag.)

Nu zou ik graag willen weten hoever het met de aanvraag zit.

Het zou 6 weken duren, en deze zijn al voorbij.

Aangezien ze MS en hemicrania continua heeft, heeft ze de zorg hard nodig,vooral omdat ze verslechterd.

Ik neem aan dat het zilveren kruis dit ook kan zien via haar zorgkosten.

graag verneem ik van u een antwoord als dit mogenlijk is.

vriendelijk dank

joann

 • Offline

  Hallo Joann, 

  Goed dat je een check doet voor de status van de PGB aanvraag. Ik raad je aan om telefonisch contact met ons op te nemen. Je bereikt ons op 071 751 00 52 (werkdagen 08:00 -20:00, zaterdag 09:00 - 13:00). Mijn collega's kijken de status van de aanvraag dan voor je na. 
  Wat algemene informatie: wanneer wij een aanvraag voor een PGB ontvangen geven wij in de 1e brief aan binnen welk termijn de aanvraag beoordeeld wordt. Op dit moment is het beoordelingstermijn helaas langer dan 6 weken. De brief wordt verstuurd naar de persoon voor wie de PGB is. Hebben jullie deze brief niet ontvangen? Neem dan zeker telefonisch contact op om de status te bespreken. Er zijn op dit moment geen wachtenden. Ik hoop dat je snel duidelijkheid krijgt Joann!

  Bart

 • Offline als antwoord op barth:

  Badankt voor je reactie Bart.

  Ik heb gebeld en men deelde mij mee dat de brief nog niet verstuurd was,en er een achterstand is op de afdeling PGB.

  Het vreemde is dat ik op 1 juli een declaratie heb ingedient voor juni 2021 en daar ook nog niets over heb vernomen. Er staat op de site ,binnen 3 dagen gestort, dit is de 5e dag, is dit ook verlaat wegens achterstand?

  joann

 • Offline als antwoord op joann123:

  Hoi Joann, 

  Fijn dat je ons hebt kunnen spreken, maar vervelend dat je nog langer moet wachten op de beoordeling. Ik hoop dat jullie snel meer horen. Wat je declaratie betreft: allereerst excuses voor de vertraging. Wij zijn vanaf begin juli overgegaan op een nieuw systeem. Hierdoor hebben declaraties die begin juli zijn toegestuurd vertraging opgelopen. Vanaf 5 juli hebben wij de declaratie weer opegpakt, dus ik verwacht dat je uiterlijk morgen bericht krijgt.

  Vanaf nu houden wij onze standaard 3 werkdagen voor digitale declaraties weer aan. Hou je Mijn omgeving in de gaten voor het declaratieoverzicht dat je van ons ontvangt.

  Bart

 • Hallo Joann123, 

  Is het ondertussen naar behoren opgelost? 

  Groet, Natasja 

 • Hallo Joann123, betreft dit het Zorgpanel tot van Zilveren Kruis of de zorgverzekering? 

 • Natasja,als verzekerdenraadslid kun je hierin misschien iets betekenen. Ik vind dat ZK de antwoordtermijnen juist dient aan te geven. Dus als de antwoordtermijn ooit 5 dagen was, dan moet dat direct aangepast worden zodra dit structureel hoger wordt. Zelfs als het 6 dagen wordt, dan moet ook 6 dagen vermeld worden. Er komen echt veel klachten binnen over de verlenging van een PGB. Moet je je eens indenken: een ellendige situatie thuis met een ziek familielid en alle zorgen daaromheen en dan ook nog financiële zorgen omdat het zorgkantoor ( of de verzekeraar) zich niet aan zijn wettelijke termijnen houdt.

 • Beste Feina, 

  Ik ga het zeker in de gaten houden. Ik begrijp echter dat de verlengde antwoordtermijn (6 dagen ipv 5 dagen) kwam omdat er is overgegaan naar een ander systeem, waardoor er eenmalig vertraging is ontstaan. Uiteraard heel vervelend voor alle betrokkenen. 

  Mbt de beoordeling (en dat is waarschijnlijk de verlenging waar jij op doelt) is er een termijn van 6 weken. Dit wordt ook in de brief aan de verzekerde geschreven. Ik zal op de eerstvolgende VR aan de directie vragen hoe het met deze termijn zit, waarom de termijn niet altijd wordt gehaald en wat er wordt gedaan om te zorgen dat de termijn zo snel mogelijk wel weer wordt gehaald. 

  Groet, Natasja