Waarom kreeg ik geen reiskosten vergoeding?

Ik ben een vrouw van 59, vanaf 2015 heb ik vele operaties gehad.

Het waren jaren van alleen maar ziek zijn, mijn lichaam was op, ik had totaal geen energie meer.

Ik had een gescheurde blaas, nier falen en in mijn buik zaten er allerlei verklevingen door eerdere bestralingen en chemo waar door er veel niet goed meer werkte, ik heb sacoïdose en autisme.

Psychisch was ik één grote chaos, ik kon de gesprekken met de artsen niet meer voeren en begreep niet goed meer wat er om mij heen gebeurde.

Mijn is mijn mantelzorger, hij stopte mij in bad, deed de huishouding, de boodschappen, kookte en verzorgde mij waar nodig was ook s’nachts, hij bracht mij naar de vele onderzoeken en dokters afspraken in het ziekenhuis en voerde de gesprekken met de artsen.

Daarnaast heeft hij een volledige baan die hij bijna kwijt raakte omdat de zorg voor mij zoveel tijd in beslag nam.

Mijn man kon dit niet meer aan en ging eraan onderdoor.

Toen ik de vervoerslijn belde voor reiskosten vergoeding, kreeg ik te horen omdat ik niets aan mijn benen mankeerde ik niet in aanmerking kwam punt zo zijn de regels geen discussie mogelijk.

Dit begreep ik niet.

Ik kon geen auto meer rijden en met het openbaar vervoer was te zwaar voor me ik kon amper zitten.

Ik heb nogmaals gebeld in de hoop dat ik iemand anders aan de lijn zou krijgen die iets minder kortaf en iets begripsvoller zou zijn, helaas dat was niet zo ik kreeg dezelfde meneer aan de lijn.

Mijn man heeft nog gebeld maar het antwoord was nee.

Ik heb hem zelfs gevraagd om in mijn dossier te kijken zodat ik mijn nood kon bewijzen maar dat mocht niet volgens deze meneer.

Ook voor de hardheidsclausule kwam ik niet in aanmerking ondanks dat de rekensom hoger was dan 250.

Ik was te ziek om dit verder uit te zoeken of met andere woorden beter voor mezelf op te komen.

Ik kan nog steeds niet veel en vraag me af hoe ziek een mens moet zijn om in aanmerking te komen voor reiskosten vergoeding.

Daarom mijn vraag, kan iemand mij aub uitleggen waarom ik steeds geweigerd ben zodat ik het begrijp en de onrust hier over weg gaat?

Bovenliggend Reageren Onderliggend
Geen gegevens