Vergoeding LTO3

Hallo,

Ik zou graag willen weten of er een vergoeding is voor LTO3 capsules. Dit zijn natuurlijke capsules die ook gebruik kunnen worden voor kinderen met Adhd en concentratiestoornis. Ik heb een aanvullend 3* en restitutiepolis. Betreft mijn zoon van 14. 

 • Hey Uzeyir,

  Voor de vergoeding van LTO3 capsules moet ik je helaas teleurstellen. Er is in geen enkel pakket die wij aanbieden een vergoeding opgenomen voor deze capsules. Er zijn zoals voor jou denk ik wel bekend veel andere medicijnen voor ADHD en concentratiestoornissen, echter hebben deze een hele andere samenstelling. Toch wel even nieuwsgierig hoe deze natuurlijke variant LTO3 werkt op jou zoon. Merken jouw zoon hier veel verschil in? Of zijn jullie is deze vraag ter info, om een weloverwogen keuze te maken? 

  Groetjes, 

 • Offline

  Hoi Roly,

  Begrijpelijk dat je even de check doet of dit vergoed wordt voor je zoon. Ik moet je helaas teleurstellen. Voor LTO3 is er geen vergoeding uit de basisverzekering en ook niet vanuit onze aanvullende verzekering. 

  Ik heb je reactie in een ander topic gezet. Zoals je ziet stelde Uzeyir eerder dezelfde vraag. 

 • Hallo,

  We zijn ondertussen al weer 2 jaar verder en wijzer geworden. Is er nu al wel een vergoeding voor dit product aangezien het veel beter voor het lijf is dan de chemische adhd-medicatie?

 • Welkom op de community . Goed dat je het nog even navraagt. Ik heb het even voor je nagekeken. De situatie is niet veranderd. Ook in 2019 is er geen vergoeding voor LTO3 vanuit de basisverzekering of vanuit de aanvullende verzekering.

 • Ik wil toch even reageren.
  Het frustreert mij enorm dat de chemisch farmaceutische industrie in stand gehouden wordt door overheden en verzekeraars doordat er bijna alleen onderzoek naar die chemische middelen wordt gefinancierd door de 'belanghebbers'. Dit om dan later te kunnen zeggen onderzoek wijst uit..., wetenschappelijk bewezen...
  Maar volstrekt natuurlijke ingrediënten en middelen worden altijd maar weer met het dooddoenertje afgewezen, 'niet wetenschappelijk bewezen dat het helpt'.
  Wanneer hebben patienten en verzekerden zelf het eens meer voor het zeggen waar ze premie voor betalen? Die chemische zooi geeft vaak weer meer bijwerkingen en dat vergt dus weer een ander pilletje....
  Om gek van te worden. Luister eens naar de mensen die uit eigen ervaring spreken!!!!!
 • Offline als antwoord op alberthaboogaard:

  Hoi , bedankt voor je bijdrage en welkom op de community. Misschien vind je het leuk om jezelf voor te stellen in het 'Stel jezelf voor' topic.

  Ik snap wat je zegt Albertha en denk dat er zeker minder aandacht is voor natuurlijke producten in onze maatschappij, dus ook in de farmaceutische industrie. Chemische producten kennen veel voordelen, zijn vaak effectiever, maar kennen ook nadelen, zoals bijwerkingen. Het is aan eenieder om zelf te kiezen of ze wel of geen gebruik willen maken van de medicatie die wel wordt vergoed. Voor niet-vergoede supplementen is die keuze er ook, maar dan zijn de kosten helaas voor eigen rekening. 

 • Precies wat ik bedoel. Het is een ieder vrij om te kiezen...
  Maar hoeveel vrijheid heb je als de verzekeraar bepaald dat natuurlijke middelen niet vergoed worden. Je betaald al torenhoge premies en dan moet je ook nog zelf de medicijnen gaan bepalen. Blijkbaar willen de mensen toch een meer natuurlijkere weg bewandelen en af van al die chemie. Dan moeten verzekeraars daar ook op inspelen. Het is lang niet zo dat chemishe middelen veel of zelfs meer voordeel hebben. De bijwerkingen komen vaak veel later en zijn vaak ook voor de patiënt niet duidelijk afkomstig van de chemische middelen. Dat blijkt later als t te laat is pas. Maar daar zit t grote geld voor de industrie, de bonissen voor artsen en ga zo maar door. Het is en blijft politiek net als met zo veel. Dit heeft niets met zorg en welzijn te maken.
 • Offline als antwoord op alberthaboogaard:

  Hoi . Ik denk dat de misvatting dan zit in welke vrijheid de zorgverzekeraar heeft in het vergoeden van medicatie. Medicijnen die vergoed worden vanuit de basisverzekering worden goedgekeurd door het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG). Daarna adviseert het Zorginstituut Nederland (ZiN) de minister of het medicijn in het Geneesmiddelen Vergoedingssysteem (GVS) opgenomen wordt op basis van werking, doelmatigheid en kostenefficiëntie. De minister maakt daarna de definitieve beslissing. De zorgverzekeraar voert dat beleid uit. Het is dus de overheid die bepaalt welke medicijnen vergoed worden vanuit de basisverzekering.

  Als het gaat om vergoedingen uit de aanvullende verzekering, dan kan een zorgverzekeraar dat grotendeels zelf bepalen. Daar zou een dergelijke vergoeding wel in opgenomen kunnen worden. Zoiets bestaat bij ons voor alternatieve geneeswijzen en homeopathische medicijnen. LTO3 wordt echter gezien als voedingssupplement en niet als homeopathisch medicijn en valt daarom niet onder deze vergoeding.

 • Precies. Voedingstoffen zijn belangrijk maar soms niet voldoende en moet je extra supplementen nemen. Kankerpatiënten hebben veel baat bij zeer hoge concentraties vitamine C. Deze moeten voorgeschreven. Maar het gebeurt haast niet. Sterker nog men vertelt het niet en laat de doodzieke patienten in t ongewisse. Bewezen is dat ze zich veel beter voelen met hoge dosering vitamine C. De artsen weten het en toch kiezen ze voor bestraling en peperdure chemo. Want dat levert hún zoveel meer op!
  Mensen worden dom gehouden en als marjonetten uitgespeeld door vooral overheden. Ministers en consorten die binnen lopen op onze kosten. Het is één corrupt systeem. En wij zijn de mieren die het in onze onschuld in stand houden.
 • Offline als antwoord op alberthaboogaard:

  Hoi ,

  Volgens de 'richtlijnen oncologische zorg' is er nog veel onduidelijk over de effectiviteit van supplementen. Ik ga ervan uit dat het daarom niet wordt voorgeschreven. De gedachte dat alles ingegeven wordt door eigenbelang en geldbejag, of het artsen zijn, de overheid, de zorgverzekeraar of de farmaceutische industrie volg ik niet. Ik ga ervan uit dat de overgrote meerderheid van alle in de zorg werkzame mensen met de beste intenties werken aan het beter maken en gezond houden van mensen. We zijn allemaal mens, we beseffen ons allemaal dat gezondheid een kostbaar bezit is, en dat wij zelf, en onze naasten net zo goed ziek kunnen worden. En we gunnen iedereen volgens mij de beste zorg.